Unir esforços per teixir estratègies conjuntes. Aquest és l’objectiu comú de l’Ajuntament d’Altafulla i l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) després de les reunions mantingudes fins ara per ambdós organitzacions on han quedat palesos els moments d’incertesa tant de l’evolució de la pandèmia com de les restriccions que es mantindran durant els propers mesos, i que dificulten les previsions sobre com es desenvoluparà la temporada turística al municipi.
Amb tot, tant els empresaris com l’Ajuntament estan d’acord que cal estar preparats per a una reactivació del sector en el moment que es relaxin les restriccions i s’acabi l’estat d’alarma.
El coalcalde d’Altafulla ha expressat de manera ferma que Altafulla aposta per un turisme familiar, de proximitat, que valora la “singularitat de la nostra vila”, tant pels seus valors naturals com la platja i l’entorn del Gaià, com pel seu patrimoni històric i cultural com ara la Vila Closa, les Botigues de Mar i la Vil·la romana dels Munts, Patrimoni Mundial de la UNESCO. Molinera també ha posat èmfasi a la riquesa de la diversitat d’associacions i entitats que conformen “l’autèntica identitat del nostre poble”.
Per la seva banda, el president d’ATECA, Josep Maria Lloret, ha agraït el compromís de l’equip de govern “en la defensa de l’economia que el sector turístic genera i que ho consideren del tot necessari per al benestar del poble”. Al mateix temps, el responsable d’ATECA ha assegurat que l’objectiu d’aquestes reunions periòdiques és establir un bon diàleg entre el teixit turístic d’Altafulla i l’Ajuntament, i garantir així la presa de decisions favorables per garantir accions conjuntes de cara al turisme.
Quant a la platja, un dels temes que preocupava més als empresaris turístics, la regidora de Comerç i Turisme, Natalia Sanz, ha explicat que aquesta setmana la Brigada Municipal ha iniciat els treballs de condicionament de la platja perquè el turisme la pugui gaudir en les millors condicions possibles i que permetin les màximes mesures de seguretat.
Aquests treballs consisteixen en redistribuir la sorra pels espais de la platja més necessitats d’arena com és la façana de Botigues de Mar, i la disposició dels accessos a la platja i les tarimes de fusta per als establiments. Aquests treballs estaran enllestits abans del 9 de juny. D’altra banda, està previst que a partir del 15 de juny, la Direcció General de Costa de l’Estat realitzarà una aportació de sorra a la platja. Aquesta aportació es durà a terme tant a la zona de Botigues de Mar, per consolidar les terrasses com també a l’espai que llinda amb el Parc de Voramar.
La regidora de Turisme ha recordat que “les reunions amb ATECA es continuaran convocant per abordar conjuntament diferents accions enfocades al turisme familiar i de proximitat, que valora la qualitat i respecta el nostre entorn”.
La coalcaldessa Alba Muntadas ha insistit en la necessitat de “garantir una destinació segura”, i ha afegit que “plegats hem de treballar en aquesta línia de poder protegir la seguretat i la salut de les persones a la nostra destinació i instal·lacions, si bé, de moment, podem assegurar que des de l’Ajuntament ens hem esforçat molt en controlar aquelles situacions de risc que comportessin cadenes de transmissió, i el resultat és que avui Altafulla és una destinació segura que té un índex de contagis per sota de la mitjana de la demarcació”.
Aquestes reunions es continuaran portant a terme “per tal de treballar de forma més àgil i focalitzada en els interessos i necessitats de cada un. Trobades com aquesta ajuden a unir esforços per teixir estratègies conjuntes”, ha sentenciat la regidora de Comerç i Turisme, Natalia Sanz.
Equip de redacció