.

Preparant els aperitius a la cuina de les Brúixes de Burriac, a l'Hotel Gran Claustre. Foto: JM.Salvat

Preparant els aperitius a la cuina de les Brúixes de Burriac, a l'Hotel Gran Claustre. Foto: JM.Salvat

Deu restaurants i el millor de cada casa. Amb aquesta simple recepta, però efectiva, Altafulla fa una crida a la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques, que tenen lloc del 10 d’octubre al 2 de novembre. “Els menús que ofereixen els restaurants no tenen cap requisit previ, l’únic criteri és que sigui el millor que poden oferir”, ha defensat el regidor de Comerç d’Altafulla, Pere Gomés.

Amb preus que van dels 18 als 29 euros, la ruta és àmplia i variada. Al casc històric de la vila s’hi troba, per exemple, el Restaurant Amatista, on la Eva Bonet rep els començals. La carta parla per si sola: hummus (entrant); rissotto de tòfona negra i ceps porcini o carpaccio de bresaola amb ruca i parmesà (primer); ossobuco amb salsa, o orada i llagostins amb pebrot vermell i mango (segon); i pastís de poma o formatges (postres). Tot plegat, amanit amb la característica ambientació bohèmia de l’Amatista.

Croqueta de pasta i verdures, amb el carpaccio de bresaola (vedella italiana) de fons. Foto: JM.Salvat

Croqueta de pasta i verdures, amb el carpaccio de bresaola (vedella italiana) de fons, a l'Amatista. Foto: JM.Salvat

Uns metres més amunt, s’hi troba una de les joies arquitectòniques d’Altafulla: el Restaurant Brúxies de Burriac, a l’Hotel Gran Claustre. A l’aperitiu de la casa –flam d’espinacs amb cruixent de parmesà– cal afegir-hi un reguitzell d’opcions en els entrants, entre els quals destaca el Ballotine minute de ceps i paté de vedella amb oli de carum carvi. Als segons sobresurten l’arròs caldós, sípia i grill de Tarragona o el Pollastre de pagès clàssic (nous, figues, pruna i avellana). El Brúixes de Burriac culmina l’àpat amb Pera sinclair estofada en DO Montsant o el Ganache blanc en essència de Malvasia.

El restaurant Costa Dorada, Club Marítim d’Altafulla, Restaurant Yola, Restaurant Voramar, Restaurant el Pozo, Restaurant Park, Restaurant Oreneta i Restaurant Tapacadabra, completen l’oferta de les sisenes Jornades Gastronòmiques.

Rodó de pollastre amb ceps. Foto: JM.Salvat

Rodó de pollastre amb ceps. Foto: JM.Salvat

El colofó d’estiu

Pel regidor de Comerç, Pere Gomés, la cita gastronòmica és un bon punt i final de la temporada estival. “Després d’un inici d’estiu irregular, amb un juliol que no va acabar d’anar del tot bé, les jornades gastronòmiques coincideixen amb el tram final de la temporada d’estiu”. Gomés ha subratllat que el bon temps està permetent allargar aquesta temporada 2014 i ha reivindicat els menús d’Altafulla per la seva “alta qualitat”.

Per últim, Gomés ha explicat que el certamen és una bona excusa, pels altafullencs i les persones de les poblacions veïnes i famílies que tenen la seva segona residència a Altafulla, per venir a degustar l’oferta local.

Joan Marc Salvat