.

.

TOTS 21


El treball de camp començarà a finals de novembre i anirà a càrrec de Xisco Roig, Doctor en Geografia i Geologia, especialitzat en geomorfologia litoral a la Universitat d’Utrecht

El treball de camp començarà a finals de novembre i anirà a càrrec de Xisco Roig, Doctor en Geografia i Geologia, especialitzat en geomorfologia litoral a la Universitat d’Utrecht

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla ha encarregat un estudi per a la diagnosi de la gestió sostenible de la platja d’Altafulla a la consultoria ambiental Qu4tre, que lidera Xisco Roig, Doctor en Geografia i Geologia, especialitzat en geomorfologia litoral a la Universitat d’Utrecht, als Països Baixos.

Com ha explicat la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, “a finals de novembre es començarà el treball de camp amb l’objectiu de tenir unes primeres impressions a mitjans o finals de desembre amb la finalitat de redactar una diagnosi que suposarà un seguit d’accions a emprendre per tal de preservar la sorra que tenim”.

La consultoria ambiental Qu4tre ha realitzat classificacions de platges i dunes basades en variables directes de gestió i ús, a Catalunya, Balears, Cuba, República Dominicana i Colòmbia. Ha treballat en impactes associats a activitats de muntanya com curses, trekkings o activitats de Quads, BTT o hípica, i actualment desenvolupa les seves tasques en l’erosió de Grans Rutes de trekking i BTT.

Xisco Roig ha elaborat estudis com a consultor ambiental liberal en planificació, ordenació de recursos naturals, gestió litoral i turisme sostenible per a diferents administracions públiques. Ha estat el director del servei de gestió litoral de Menorca, de la Reserva de Biosfera, i ha realitzat programes i plans de gestió litoral de platges i dunes en Parcs Naturals de Balears i Catalunya i d’Amèrica Central, així com la redacció de criteris de gestió per a ajuntaments del litoral. Ha publicat articles en revistes nacionals i internacionals sobre processos geomorfològics i de gestió litoral, basada en criteris geoambientals i socials.