.

Aquest dijous 3 de novembre es començarà a respirar ambient de Sant Martí a Altafulla, sobretot a través dels més petits, amb el tast de Festa Major a les escoles. Gegants i Nans, Bastoners i Grallers d’Altafulla són els encarregats de mostrar la riquesa del folklore local tant a l’Escola El Roquissar, dijous, com a La Portalada, divendres.

I a les 17h del dia 3 també es pot gaudir de la tardor de contes a la Biblioteca Municipal, amb Agus Ferré.

Però la gran cita del primer dia serà el despertar dels Gegants, a les 19.30, un acte al qual es convida tothom, literalment a fer xivarri a la plaça del Pou per despertar els gegants adormits des de l’última sortida. Per fer-ho es pot comprar una campaneta als establiments col·laboradors. Xivarri sí, però moderat, que l’endemà cal anar a escola i a treballar.

Divendres ens trobem a les portes del cap de setmana i això es notarà al carrer, a partir de les 19.45 amb l’esclat de Festa Major i el repic de campanes a més del pregó, que enguany vol ser un reconeixement a la Brigada Municipal, amb dos pregoners, Pepe Caro i Enrique López, membres molt estimats d’aquest servei municipal. Un pregó que es podrà seguir des de la plaça del Pou o bé a través d’aquesta emissora.

Prèviament des del Club de Novel·la Negra d’Altafulla s’ha organitzat una taula rodona amb la reconeguda escriptora vallenca Margarida Aritzeta i la responsable del Centre de Lectura de Reus, Montse Anciola. A les 19h al Centre d’Entitats.

Dissabte serà el dia gran per les entitats de folklore popular de la vila. És la cercavila que recorrerà els carrers d’Altafulla amb una colla convidada, com la Colla de Diables Infantil del Catllar, que hi participa amb motiu dels 10 anys dels Diables Petits d’Altafulla.

A partir de les 17h des de la plaça del Pou i tot seguit hi haurà el concert de gralles des de les escales de la Placeta amb Grallers del Catllar, de la Torre, els dels Bastoners d’Altafulla i els Grallers d’Altafulla.

Això serà a la tarda, però al matí també es podrà passejar per Altafulla amb un entorn dels seus arbres més singulars i també una visita guiada a la Vila Closa. Així mateix, a les 12h a l’envelat del Comunidor, toca moure l’esquelet amb Cat Rock en família.

Mentre que a les 13h la cita és amb el Centre d’Estudis d’Altafulla i la presentació d’un nou número del Gent de Bulla, amb el pintor Joan Anton Balcells com a protagonista.

I al vespre moment per anar al teatre, a la Violeta, de la mà de l’altafullenc Joan Maria Vidal i l’obra ‘Trampes de Zorros’, mentre que en sortir caldrà dirigir-se a l’envelat del Comunidor a gaudir de la nit de Djs, a les 23.30h.

Diumenge 6 destaca per celebrar-se la gran diada castellera amb els Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova a més dels amfitrions, els Castellers d’Altafulla, a la plaça del Pou a partir de les 12.30h.

I també pel correfoc, carretillada i versots dels Diables Petits, a partir de les 18h també a la plaça del Pou. Al matí la jornada estarà reservada a l’Open de Dòmino, a les 9h al Centre d’Entitats.

Tot el programa el podeu consultar a www.altafulla.cat.

Redacció