.

300 anys de l'Ermita de Sant Antoni

300 anys de l'Ermita de Sant Antoni

L’ermita de Sant Antoni d’Altafulla commemora enguany el tricentenari i ho celebrarà amb un ampli ventall d’activitats programades que s’allargaran fins al mes de juny.

Des d’actes més religiosos com xerrades sobre l’edifici i el sant, fins a actes més populars com l’Aplec Sardanista d’Altafulla, el programa, amb més d’una vintena d’actes, pretén fomentar la transversalitat d’aquest entorn emblemàtic del municipi, tal i com han assenyalat en la presentació, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i Jaume Gené, rector de la Parròquia de Sant Martí.

Les activitats del programa donaran el tret de sortida el proper divendres 14 de febrer a dos quarts de 8 del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Mossèn Jaume Gené serà l’encarregat d’inaugurar la celebració i l’alcalde Fèlix Alonso clourà l’acte. Entremig, el professor d’Història Moderna de la URV i veí d’Altafulla, Salvador J. Rovira, oferirà als assistents una conferència sobre aquests 300 anys. L’endemà, dissabte 15 de febrer, a l’Ermita, serà el torn d’una missa en sufragi de Baltasar Rabassa i dels difunts devots.

Més enllà dels actes de celebració, des de l’Ajuntament d’Altafulla i la Parròquia de Sant Martí –titular de l’Ermita de Sant Antoni- s’ha anunciat que la celebració d’aquests 300 anys d’història servirà també per rehabilitar l’ermita i condicionar l’entorn. Segons ha avançat l’alcalde d’Altafulla, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de pavimentar el Camí de l’Ermita ja que s’ha malmès amb el pas del temps, a banda, d’altres actuacions puntuals com la renovació de la xarxa elèctrica, i emblanquinar les parets del temple. També es troba en fase d’estudi la implantació d’una zona de restauració i lleure.

L’acte de presentació va tenir lloc aquest dimarts a l’Hotel Gran Claustre d’Altafulla amb la presència de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el Primer Tinent d’Alcalde, Jordi Molinera; el regidor de Comerç, Pere Gomés, i el rector de la Parròquia de Sant Martí, Mossèn Jaume Gené.

/* JS para menú plegable móvil Divi */