.

L'alcalde, Fèlix Alonso, amb part de l'equip de govern d'Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla ha celebrat que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya hagi tirat enrere l’eliminació de les targetes de transport T-10 i T-30 per viatjar a la Costa Daurada entre el 21 de juny i l’11 de setembre, segons han anunciat fonts del departament en els mitjans de comunicació.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, s’ha congratulat de “la bona notícia” ja que el consistori altafullenc va ser l’única administració local que va aprovar al gener una moció en contra de la mesura que volia tirar endavant l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona, i que suposava la supressió d’aquests abonaments del transport públic durant l’estiu en els serveis urbans i interurbans amb origen, destí o trànsit pels municipis costaners.

Una decisió provinciana

Per l’alcalde d’Altafulla, “aquesta mesura era una decisió provinciana que, en un suposat interès recaptador, l’únic que provocava era penalitzar als ciutadans d’aquestes poblacions”. “Aquesta mesura desmotivava l’ús del transport col·lectiu, fomentat l’ús del vehicle privat amb l’increment del cost que això suposa pel medi ambient, per la seguretat vial, per la mobilitat i pel consum de combustibles fòssils que, finalment, sumen molt més del que es pretén recaptar”, va afegir.

L’alcalde altafullenc ha explicat també que la mesura “creava una imatge negativa del territori i que, en aquest cas, perjudicava tant a turistes com als ciutadans que utilitzen el transport col·lectiu per anar a la feina o, per què no, per oci”. I havia qüestionat: “Algú s’imagina que a Barcelona, Madrid, París o Londres durant l’estiu no es poguessin utilitzar les targetes de 10 viatges?”.