.

.

TOTS 21

Instant de l’abstenció del regidor no adscrit, Xavier Rofas. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla va aprovar aquest dilluns al vespre el Pressupost General per a l’any 2022 que consolida una xifra de 10.787.964,72 €, que creix un 17,97 % (8849442,03 €) respecte al 2021. 

L’equip de govern de L’EINA, en minoria des de finals d’agost de l’any passat, va aconseguir tirar endavant l’aprovació dels comptes per enguany, gràcies al vot favorable del PSC, l’abstenció del regidor no adscrit Xavier Rofas i al vot de qualitat del coalcalde Jordi Molinera, que va desfer l’empat en la votació.

Gràcies a això, l’Ajuntament d’Altafulla destinarà aquest any un total de 2.330.250 milions d’euros del pressupost aprovat a inversions on destaquen la remodelació del carrer de Dalt (700.000 €), l’enllumenat a la urbanització de Brises del Mar (400.000 €), la renovació de la plaça dels Vents de Baix a Mar (375.000 €), la transformació de la plaça Martí Royo del centre de la vila (175.000 €), i la renovació del sistema energètic a l’Escola La Portalada (150.000 €), entre d’altres millores per al municipi.

El regidor d’Hisenda, Dani Franquès, va agrair el vot favorable de la regidora del PSC, Inma Morales, i l’abstenció del regidor no adscrit Xavier Rofas, que permetrà que ‘Altafulla compti amb nou pressupost per afrontar nous reptes per a la vila’

El regidor d’Hisenda, Dani Franquès, va agrair el vot favorable de la regidora del PSC, Inma Morales, i l’abstenció del regidor no adscrit Xavier Rofas, que permetrà que “Altafulla compti amb nou pressupost per afrontar nous reptes per a la vila”. Rofas va vincular la seva votació a no autoritzar la instal·lació de més locals de restauració, precisament, a la plaça Martí Royo.

L’edil d’Hisenda va remarcar que es tracta d’un pressupost “realista, més social, inclusiu amb tots els grups municipals del Ple, que congela els impostos, augmenta les bonificacions fiscals per a la ciutadania, i que incrementa les partides en benestar social i les subvencions a les entitats locals”.

Dels més de 2,3 milions d’euros per a inversions, un total d’ 1.562.500 milions d’euros provindran de préstec. Tant des d’Alternativa Altafulla com des de Junts i Ara van criticar aquest fet ja que gran part de les inversions siguin finançades amb un crèdit a llarg termini i no s’esperi al romanent de tresoreria de l’any passat, tot i que des del govern es va afirmar que quan arribi el romanent servirà per eixugar part del deute públic.

També en el capítol d’inversions, un dels projectes del mandat és la del futur centre de dia i residència per a la gent gran del municipi. Des del govern s’està a l’espera de l’estudi de viabilitat que ha de determinar si aquest es pot construir a la zona de la Cabana.

Redacció