.

.

TOTS 21


El Club Nàutic Salou ha estat l’escenari aquest dissabte passat de la celebració de la Diada Provincial de Pàdel de Tarragona, un acte de lliurament de trofeus celebrat a la capital de la Costa Daurada, amb la participació de 400 persones, entre jugadors, jugadores, directius, presidents i representants de la Federació Catalana de Pàdel (FCP).

Pere Granados, alcalde de Salou, va assistir a l’acte, així com també el president de la Federació Catalana de Pàdel, Felip Ródenas; i el representant territorial a Tarragona de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, Aleix Rom.

En el seu discurs, Pere Granados va agrair a la Federació Catalana de Pàdel el fet d’haver escollit Salou per celebrar la Diada Provincial de Pàdel de Tarragona; i va destacar el fet que Salou és un municipi i una destinació especialitzada en turisme esportiu, amb cinc reconeixements de la Generalitat de Catalunya en diferents modalitats, com ara el futbol, el cicloturisme, la vela lleugera, el triatló i el golf, i ara està treballant per aconseguir la certificació en pàdel i tennis.

El motiu, segons va explicar, rau en que el pàdel és un esport que es practica molt a Europa, però no tos els països tenen les instal·lacions apropiades per poder gaudir-ne, com sí que succeeix a Salou i a la província de Tarragona, on hi ha una excel·lent infraestructura. És per aquest motiu que “a Salou, demanarem aquesta especialització i treballarem aquesta modalitat, no només com una pràctica de l’esport profesional i de l’esport base, sinó també com un atractiu turístic”, per contribuir a la desestacionalització, va argumentar.

Anit es va fer entrega dels trofeus als equips campions i subcampions de la Lliga Catalana Bullpadel 2023. A més, la Federació va dur a terme diferents reconeixements especials, com per exemple, a la jugadora catalana Andrea Ustero, recent guanyadora del Campionat de Catalunya Open Plasticband, una ferma promesa del pàdel català, a nivell internacional.

L’any 2023 s’ha tancat a la demarcació de Tarragona amb un total de 75 clubs de pàdel federats, amb 4.315 llicències, entre jugadors i jugadores i 326 equips van participar a la Lliga Catalana Bullpadel. Aquestes dades posen de manifest que el pàdel continua consolidant-se com un dels esports més practicats a nivell provincial.