.

.

TOTS 21


Un moment de l'alliberament de l'au

Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, acompanyats per la Policia Local d’Altafulla, han alliberat aquest matí al pati de l’escola La Portalada d’Altafulla un exemplar d’esparver.

Aquesta au rapinyaire ha estat recuperada aquest dijous després que un veí del municipi alertés als agents de la policia municipal de la presència d’aquest exemplar al carrer de la Rasa al voltant de les tres de la tarda. L’ocell hauria col·lidit amb el vidre d’una finestra mentre perseguia una tórtora, i havia quedat atordit. Els agents de la Policia Local es van fer càrrec de l’animal i van activar el servei dels Agents Rurals a través del 112 perquè es procedís a la seva recollida.

L'alcalde, Fèlix Alonso, amb un tècnic, mostrant l'au als alumnes

Després de recollir-lo i lliurar-lo a la Clínica Veterinària Mediterranis de Reus per explorar-lo, tal i com recull el protocol d’actuació, s’ha comprovat que el seu estat era normal. Un cop això, els agents rurals l’han retornat al seu hàbitat natural que és a la conca del riu Gaià.

Com que el carrer de la Rasa forma part d’aquest entorn, proper a l’escola la Portalada, s’ha escollit el pati de l’escola per compartir amb els alumnes de primer curs de Primària el seu alliberament, ja que justament, en aquest trimestre, els escolars estant estudiant les espècies autòctones de fauna salvatge com és el cas de l’esparver. L’alliberament ha comptat amb la presència de més d’un centenar d’alumnes.

Han estat els mateixos escolars del centre educatiu que han batejat l’au amb el nom de Gaia –ja que és una femella-, en relació al seu hàbitat natural, el riu Gaià.

L’alliberament ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau; el sots-inspector de la Policia Local d’Altafulla, Àngel Fernández; el director de l’escola La Portalada, Josep Lluís Pagès, i Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde Fèlix Alonso ha subratllat “la feina important de recuperació natural que s’està fent al riu Gaià, i que, aquest fet demostra que s’està fent bé”.