.

Edifici de l'ICAC a Tarragona on s'ha signat el conveni

Edifici de l'ICAC a Tarragona on s'ha signat el conveni

L’Ajuntament de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i Institut Català d’Arqueologia Clàssica han signat aquest matí un conveni de col·laboració per unir forces a favor de la difusió de l’arqueologia clàssica i el patrimoni de la ciutat.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha recalcat d’una banda les sinergies existents amb la universitat i el centre d’investigació, i per l’altra la importància del sector arqueològic de la ciutat i de la investigació com a factors importants per al territori.

Segons ha comentat, l’aliança quedarà certificada amb l’impuls del projecte de la Tabacalera que acollirà l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i altres equipaments com la Reial Societat Arqueològica o el Centre de Catalogació, en un futur.

El director de l’ICAC, Joan Gómez Pallarès, explica que “el conveni aplega els acords específics ja existents i es crearà una comissió de seguiment”.

Per la seva part, el rector de la universitat, Francesc Xavier Grau, ha parlat del paper de l’ICAC com a capdavanter en el seu àmbit d’estudi.