.

.

TOTS 21

 

El candidat del PSC a Cambrils, Alfredo Clúa. Foto: Cedida

El candidat del PSC a Cambrils, Alfredo Clúa. Foto: Cedida

La llista que encapçala Alfredo Clúa per a les properes eleccions municipals té moltes cares noves. Com afronten aquestes eleccions?
Crec hem aglutinat una llista molt potent de persones, si més no, aquesta era la nostra intenció i la gent ens ho està fent arribar. Algunes d’elles són independents perquè el que busquem són perfils talentosos per tal de liderar el nou govern i crec que calen persones que, més enllà de ser de Cambrils o no ‘de tota la vida’, s’estimin Cambrils i vulguin aportar la seva professionalitat per millorar el dia a dia de les persones que hi vivim. La política ben entesa, pot transformar i això és el que pretenem. Els socialistes ja ho hem demostrat amb anterioritat: quan el PSC governa, Cambrils avança.

Enumeri algunes pinzellades del que creu que cal fer a Cambrils.
Des del PSC volem engegar un pla integral de millora de la ciutat: voreres, arbrat, jardineria, noves zones d’aparcament, millor il·luminació, neteja urbana i jardineria espais infantils… I amb una aposta decidida cap a les plataformes úniques; especialment en zones on cal una revitalització comercial com a l’Eixample Vila i el Mercat municipal unint-ho amb el carrer Hospital; o un altre eix com és l’avinguda Diputació. Creiem vital engegar una planificació a curt, mig i llarg termini per establir les prioritats del manteniment de la ciutat, i especialment de barris i urbanitzacions.

I la desaparició de la via del tren?
Doncs és una gran oportunitat per acabar amb el talussos que parteixen molts carrers de Cambrils i per tant, una gran oportunitat per recosir la ciutat, com per exemple, el que estem fent al barri de l’estació; a més de potenciar noves mobilitats i crear nous espais per a les persones.  Les persones són el centre de la nostra política.

-Per tant, el manteniment de la ciutat és una prioritat.
Hi ha hagut molts anys de paràlisis en la que no s’ha fet un manteniment adequat de la nostra ciutat. I tot i que en aquest darrer any i mig hi hem posat més milions i molts esforços no són suficients. Cal tenir projectes, cal buscar finançament i cal ser valent a l’hora de prioritzar. No es pot fer tot a l’hora però sabem que hi ha barris amb un dèficit inversor important i això cal corregir-ho.

Per exemple?
Hi ha molts espais que no estan adequats, urbanitzacions per recepcionar però, sense anar més lluny, el barri de la Llosa o alguns carrers de la part més antiga de Vilafortuny necessiten actuacions en il·luminació, en plataforma única, instal·lació de jocs infantils, zones per a les mascotes…

Hi ha moltes queixes sobre l’aparcament i la neteja. Què hi té a dir?
Doncs que sempre hi ha marge de millora, és clar. Nosaltres plantegem dues noves zones d’aparcament dissuassori a dos solars que ens poden donar un bon nombre de nous aparcaments; un al terreny que hi ha a l’antiga caseta de la creu Roja, i un altre, fent créixer i asfaltant en condicions l’espai que hi ha al costat de l’Aldi. Són solucions imminents, poc costoses i on volem posar-hi sensors per determinar el nombre de places disponibles.

Pel que fa a la neteja, estem disposats a parlar amb Secomsa, a posar més controls i sobretot a exigir que es faci bé la feina. En paral·lel també hem desplegat una ordenança contra les persones incíviques, que s’ha d’aplicar sense que ens tremoli el pols perquè l’incivisme costa molts diners a Cambrils.

Sovint es parla de desestacionalitzar Cambrils i tothom té en ment el turisme, amb la gastronomia i el comerç com a eina per fer-ho possible. Què opina vostè?
Crec que no es poden posar tots els ous al mateix cistell. Cambrils ha de donar un pas decisiu cap a la diversificació econòmica amb la consolidació i ampliació del polígon industrial de Belianes que ha de crèixer en direcció cap a la deixalleria, on hi ha sòl ja destinat per poder atraure noves empreses i naus aparador i treballar per recepcionar l’actual polígon. Aquesta passada setmana he assistit a la inauguració d’una nova empresa de pintures que s’hi ha instal·lat. I aquest és el camí. Feina de tot l’any per desestacionalitzar. A més, també creiem que per seguir essent capdavanters en el turisme i la gastronomia hem d’apuntar lluny amb un full de ruta que ens marcarà el Pla estratègic de Turisme. 

Quines polítiques d’habitatge preveu el PSC a Cambrils?
Quan vam governar vam fer 45 habitatges socials; des d’aleshores no se n’han construït més. Això ha d’acabar. Primer cal que negociem amb la Generalitat i el Sareb perquè puguem incorporar la cinquantena de pisos que hi ha a la nostra població perquè s’incrementin els pisos que posem a disposició de l’Oficina d’Habitatge; però també podem buscar fórmules amb privats però desenvolupar noves promocions socials; com per exemple al costat del nou Mercadona, o a d’altres solars municipals. Cal asseure’s i planejar.  

Com veu l’engranatge municipal per tirar endavant tots aquests projectes?
Com a regidor de Personal que sóc veig que tenim marge de maniobra. Cal que optimitzem processos interns a l’Ajuntament per millorar l’atenció i els serveis que prestem a la ciutadania. Cal ser més eficients i implantarem el pagament fraccionat dels impostos de manera trimestral (en 4 vegades), millorarem l’accés de la ciutadania als tràmits municipals i generarem una comunitat energètica local.

I per acabar, pregunta obligada. I l’endemà de les eleccions amb qui voldrà pactar el PSC?
Evidentment és una pregunta que ara per ara no té resposta. Caldrà esperar a obrir les urnes i veure els resultats; però des de ja lic dic que el PSC hem estat molt generosos els darrers anys i ara volem liderar el govern. Esperem tenir el suport suficient tot i la fragmentació política que viu Cambrils i que ens obligarà a pactar sí o sí.