.

.

TOTS 21

Es presenta un dilluns de ventades fortes

Es presenta un dilluns de ventades fortes

Alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per forts vents previstos demà dilluns a partir de les 07:00h del matí a les comarques de les Terres de l’Ebre i a partir de les 13:00h i fins la matinada a pràcticament tot el territori, amb caràcter extens i destacant el risc previst a les comarques del prelitoral de Tarragona i del sud de Barcelona.

Es preveu que se superin els 90 km/h a les comarques afectades i els 125 km/h a l’Empordà i a Terres de l’Ebre. En el Pirineu i Prepirineu, el llindar de 90 km/h es preveu que se superi a cotes altes.

Les comarques que entre les 13.00 h i 19.00 h, moment de màxima intensitat de les ventades, patiran els cops de vent més forts, són: Montsià, Baix Ebre, Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alt Urgell.

El vent bufarà en general amb molta intensitat arreu. Al Barcelonès, Vallès Oriental, Maresme, Selva, Gironès i Pla de l’Estany no es preveu que se superin els 90 km/h però el vent també podrà ser fort.

A les zones on bufi amb intensitat cal tenir molta precaució en la conducció. També evitar situar-se al costat de murs, anuncis publicitaris exteriors i qualsevol element mobiliari inestable o que pugui patir danys amb alguna ratxa de vent. Igualment, cal retirar els elements que no estiguin ben fixats de terrasses i balcons per evitar que es precipitin.

D’aquesta alerta i prealertes s’ha informat els municipis i es demana a la ciutadania que extremi les precaucions allà on el vent bufi amb més intensitat, adaptant la conducció a la situació meteorològica i evitant conductes de risc.