.

Es presenta un dilluns de ventades fortes

Es presenta un dilluns de ventades fortes

Alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per forts vents previstos demà dilluns a partir de les 07:00h del matí a les comarques de les Terres de l’Ebre i a partir de les 13:00h i fins la matinada a pràcticament tot el territori, amb caràcter extens i destacant el risc previst a les comarques del prelitoral de Tarragona i del sud de Barcelona.

Es preveu que se superin els 90 km/h a les comarques afectades i els 125 km/h a l’Empordà i a Terres de l’Ebre. En el Pirineu i Prepirineu, el llindar de 90 km/h es preveu que se superi a cotes altes.

Les comarques que entre les 13.00 h i 19.00 h, moment de màxima intensitat de les ventades, patiran els cops de vent més forts, són: Montsià, Baix Ebre, Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alt Urgell.

El vent bufarà en general amb molta intensitat arreu. Al Barcelonès, Vallès Oriental, Maresme, Selva, Gironès i Pla de l’Estany no es preveu que se superin els 90 km/h però el vent també podrà ser fort.

A les zones on bufi amb intensitat cal tenir molta precaució en la conducció. També evitar situar-se al costat de murs, anuncis publicitaris exteriors i qualsevol element mobiliari inestable o que pugui patir danys amb alguna ratxa de vent. Igualment, cal retirar els elements que no estiguin ben fixats de terrasses i balcons per evitar que es precipitin.

D’aquesta alerta i prealertes s’ha informat els municipis i es demana a la ciutadania que extremi les precaucions allà on el vent bufi amb més intensitat, adaptant la conducció a la situació meteorològica i evitant conductes de risc.