.

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya per la previsió d’incidències demà dissabte, derivades d’un episodi de pluges generalitzades que afectaran Catalunya a partir del matí i que es preveu que es puguin mantenir fins diumenge. A més, les pluges podrien anar acompanyades de fort vent.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC les previsions indiquen que es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya però especialment al litoral i prelitoral de Barcelona i de Girona al migdia quan es podrien assolir valors superiors. A més, les precipitacions podran anar acompanyades de fort vent. En tot l’episodi es poden acumular quantitats significatives de pluja.

Està previst que l’episodi comenci demà al matí amb les pluges entrant per les Terres de l’Ebre. De cara a migdia és quan l’episodi serà més intens afectant tot Catalunya, especialment les comarques del litoral i prelitoral barceloní i gironí, on s’espera que es produeixin les incidències més importants. Podran afectar zones urbanes i també rius i rieres al litoral que poden créixer de forma sobtada.

A partir del vespre i fins el matí de diumenge està previst que es redueixi la intensitat de pluja i afecti només a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.