.

.

TOTS 21


Alejandro Fernández, en una imatge d'arxiu

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, ha pujat el seu to de veu avui diversos decibelis en la polèmica sobre la terminal de creuers que s’obrirà a la pineda i no a Tarragona, afirmat que “sigui com sigui la terminal de creuers ha d’anar al municipi de Tarragona perquè no creiem en la provisionalitat a La Pineda”.

Al seu torn, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat també avui que la terminal de creuers a la Pineda serà provisional i donarà servei a la ciutat de Tarragona. L’alcalde ha tret importància al fet que l’Autoritat Portuària la projecti fora del terme municipal i sosté que hi ha el compromís per fer-ne una de definitiva al voltant de l’actual Port Esportiu. De fet, el Port així ho contempla al seu pla director.

Segons Ballesteros, la provisional, que se situa a l’altura de la ZAL i de l’antiga Laboral, es proposa allà perquè els tècnics han descartat posar-la a tocar de la zona de càrrega i descàrrega de carbó. El cost de manteniment seria més elevat i a La Pineda l’operativitat i el calat són més adients per atracar aquest tipus de bucs.

L’alcalde sosté que la terminal de creuers serà provisional i que l’entrada i sortida dels passatgers es farà pel Serrallo.

No pensa així Alejandro. El líder del PP ha titllat “d’agressió intolerable” que s”nstal·li a la Pineda” i no es creu que serà provisional i que posteriorment se’n farà una definitiva a Tarragona. Alejandro afirma que Ballesteros ha actuat de manera ingènua i que “cal un alcalde que s’enfronti a Josep Poblet”, l’alcalde de Vila-seca.

En aquest sentit, Alejandro ha assegurat que “aquesta és un nova demostració que Tarragona necessita un alcalde que s’enfronti a Josep Poblet, perquè sinó Vila-seca serà sempre la beneficiada”. El portaveu del PP ha dit que “Ballesteros s’està empassant una nova mentida de Josep Andreu (president del Port) perquè s’ha de ser molt ingenu per pensar que el senyor Poblet es deixarà perdre la terminal de creuers una vegada instal·lada a La Pineda i que acceptarà que els turistes no vagin al seu municipi”.

Alejandro ha recordat que “fa un any que s’anuncien reunions entre Cambra, Port i Ajuntament per fer una terminal de creuers a Tarragona, però ara diuen que les condicions tècniques no són adients i que s’ha de fer a Vila-seca. No ho sabien això abans? Hi ha hagut un canvi de decisió impulsat per Josep Poblet”.

El portaveu popular ha assegurat que “s’ha de ser molt ingenu perquè Ballesteros digui que es refia de la paraula de Josep Andreu perquè des del moment en què els creuers atraquin a La Pineda, el senyor Josep Poblet adaptarà la zona per adaptar-la als nous turistes i serà impossible que aquests vagin a Tarragona”.  Alejandro ha afirmat que “Ballesteros ha fet un ridícul espantós proposant un nou pacte de la Boella per uns creuers que no aniran al seu municipi”. “Això s’ha de rectificar perquè si la terminal de La Pineda estarà en quatre anys, quant haurà d’esperar Tarragona? 10 anys? 15? Aquesta provisionalitat no se la creu ningú”, ha afegit.

Per tal que Tarragona no perdi la terminal de creuers, Alejandro ha presentat sis propostes que es portaran als propers plenaris de l’Ajuntament de Tarragona. Així, es demana que el representant de l’Ajuntament al consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Pau Pérez, exigeixi que la terminal de creuers vagi a Tarragona. “En cas contrari, ha d’abandonar el consell d’administració per aquesta agressió intolerable a la nostra ciutat”.

Els dipòsits de carbó

El PP vol també “adaptar i condicionar” el tram tarragoní del Port de Tarragona a la nova arribada de creuers. “S’han de cobrir els dipòsits de carbó, perquè no és la millor rebuda per a un creuerista que en un dia de vent la roba i la cara li quedin tacades de carbó. Si no fem això, l’arribada de creuers no tindrà sentit”.

També proposa de donar suport als projectes de Marina Tarraco i Port Esportiu perquè sinó aquests espais acabaran morint. “En aquest sentit, és important recuperar els ferris entre Tarragona i les Illes Balears, tal i com van anunciar fa un temps Ballesteros i Andreu”. També demana l’activació de l’Agència Marca Tarragona, començar a dissenyar la connexió entre el comerç urbà i l’arribada de creueristes, i sobretot, “Tarragona necessita un alcalde que s’enfronti al senyor Poblet”.

Alejandro ha estat rotund: “Ara entenc perquè Poblet és el més gran fan de Ballesteros, perquè el toreja com vol. Poblet va defensar que Ballesteros continués com a alcalde perquè tenia por de trobar-se un nou alcalde al que no pogués torejar. Ballesteros i Andreu ballen com ell vol. És necessari que Tarragona tingui un alcalde i un president del Port, que no sigui Josep Poblet l’alcalde i el president del Port. Perquè sinó sempre sortirà beneficiada Vila-seca”.