.

Alejandro a la seu PP. Foto:Tarragona21

Alejandro a la seu PP. Foto:Tarragona21

El candidat a l’alcaldia de Tarragona, Alejandro Fernández, ha assegurat que “la prevenció contra el jihadisme serà prioritària per tal que els tarragonins puguin dormir tranquils”, i ha presentat una sèrie de propostes dirigides a la Guàrdia Urbana que posarà en marxa en cas d’aconseguir l’alcaldia el proper 24 de maig.

Alejandro ha repassat totes les informacions relatives al salafisme radical i jihadisme a les nostres comarques que s’han publicat darrerament als mitjans de comunicació (adjuntem dossier), recordant que “aquesta amenaça no és una invenció, perquè s’ha publicat; existeix i s’ha d’investigar. Són informes que han sortit als mitjans de comunicació, dels Mossos d’Esquadra i dels Cossos de seguretat de l’Estat. Estem davant d’una amenaça real que està a casa nostra, instal·lada a poblacions molt properes”.

Segons ha explicat, “quan parlem d’una Tarragona lliure de jihadisme estem dient que des d’un ajuntament com el nostre alguna cosa es pot fer. La primera cosa que es pot fer és l’acceptació del problema, perquè si tu el negues, aquest acaba sortint a la superfície”.

Per Alejandro, “si més de la meitat de les mesquites salafistes estan instal·lades a Catalunya, hem de vigilar molt les ja existents i impedir la instal·lació de noves”. Per això “defensem una moratòria per impedir que s’obrin noves mesquites i la investigació d’aquelles mesquites que puguin ser irregulars, que moltes vegades s’amaguen darrere del concepte de Centre Cultural”.

A més “defensem una vigilància exhaustiva de la mesquita que ja està legalitzada. No parlem de tancar-la, només la tancaríem en el cas que es pogués constatar la presència d’una doctrina salafista en els missatges que allà s’hi envien”.

Respecte les noves propostes, Alejandro ha explicat que “la Guàrdia Urbana no té competències directes en la lluita antiterrorista, però sí que es considera policia judicial i també policia d’informació. És important, a través de la Junta de Seguretat Local, la cooperació amb la resta de forces i cossos de seguretat que sí tenen aquesta competència”:

Volem ser la primera ciutat catalana que pagui, a través de l’IPA (International Police Asociation), formació als Guàrdies Urbans que ho sol·licitin per aprendre tots els sistemes de lluita contra el jihadisme. El curs és necessari com a mesures d’autoprotecció.

Potenciarem la Unitat de Policia Administrativa amb 10 agent més i amb un 25% més de pressupost. Són el responsables de la investigació que alguns comerços i centres religiosos estiguin finançant de terrorisme internacional. Aquesta unitat necessita un increment de recursos i personal per fer la seva feina.

Millorarem els protocols de traspàs d’informació entre els Cossos i Forces de Seguretat. La Junta de Seguretat Local es reuneix molt poc, actualment una reunió mensual, i allà s’han d’establir aquests protocols d’intercanvi.

“Qui està al carrer i qui entra als comerços és la Guàrdia Urbana, i per això creiem necessari aquest paquet de mesures. Volem una Tarragona lliure de jihadisme i des de l’Ajuntament també podem treballar perquè així sigui”, ha conclòs.