.

Alejandro Fernández, en roda de premsa. Foto: Tarragona Ràdio

El tarragoní Alejandro Fernández no tindrà rival per presidir el PP català. L’ex regidor i actual portaveu parlamentari ha estat lúnic militant que ha presentat els avals suficients abans de la data límit (aquest mateix dimarts a les 14.00 hores) per optar a substituir Xavier García Albiol, segons informen tant EFE com Europa Press.

L’única persona que havia donat el pas per discutir-li el lideratge, l’exregidor de Vallirana (Barcelona) Iván Garcia, ha anunciat la seva retirada lamentant la “manca de garanties” en el procediment. Tal com ha afirmat en un comunicat de premsa, la seva decisió es fonamenta en el fet de “no tenir garantida la igualtat de drets en el procés i no garantir la transparència ni la neutralitat del partit”. Amb aquest pas enrere afirma voler protegir els seus suports a l’espera que l’òrgan responsable del partit resolgui la impugnació.

No obstant això, fonts del partit han assegurat que s’ha seguit el mateix procediment “escrupolós” que en conteses anteriors i que no es preveuen canvis en el calendari que es va aprovar a principis de mes. Ara el Comitè Organitzador del congrés analitzarà els avals presentats per Fernández i, si no hi ha irregularitats, el validarà com a únic precandidat a la presidència del PP català.

Segons els estatuts del congrés previst per al dissabte 10 de novembre, si acaba havent un sol precandidat, els afiliats no tenen per què participar directament en l’elecció i l’única votació imprescindible queda en mans dels compromissaris, encara que no és una decisió obligatòria. La militància està cridada a votar el dimarts 30 als compromissaris i, si és possible, a l’precandidat, i el 10 de novembre es proclamarà al nou president del PP català.