.

.

TOTS 21


El líder popular Alejandro Fernández s’ha adreçat per carta al conseller de Territori, Santi Vila, per expressar-li el seu malestar. La polèmica sorgeix arran del concepte de ‘bicapitalitat Reus-Tarragona’, al qual va fer referència Vila en la presentació dels nous serveis de rodalies al Camp de Tarragona. El líder popular troba “profundament desafortunada” l’expressió empreada pel conseller atès que “la possibilitat que Tarragona pogués perdre la capitalitat que ha exercit sempre de manera exclusiva, com d’altra banda és lògic i normal, va provocar una gran mobilització social a la nostra ciutat, que és capital indiscutible de tota la província”.

El líder popular, Alejandro Fernández.

El líder popular, Alejandro Fernández.

Alejandro confesa desconèixer quines són les “intencions que té el Govern” sobre el debat de la capitalitat en relació a la vegueria del Camp de Tarragona. És pels motius exposats que, en la carta, Fernández exigeix “de manera respectuosa que retiri públicament l’expressió bicapitalitat”. El líder popular al·lega que no es tracta únicament d’una qüestió simbòlica, sinó que “posar en dubte la capitalitat de Tarragona amb la introducció de conceptes com ‘cocapitalitat o bicapitalitat’ genera en els tarragonins incertesa i inestabilitat”. Alhora, sosté Fernández, “no és la millora manera de generar un entorn de confiança entre el Govern de Catalunya i una de les seves quatre capitals de comarca”.

Per ERC, el servei de rodalies és ‘insuficient’

La presentació del nou servei de rodalies al Camp de Tarragona sembla no haver deixat ningú indiferent. Josep Andreu, alcalde de Montblanc i diputat d’ERC per Tarragona al Parlament de Catalunya, qualifica “d’insuficient” les rodalies anunciades que s’activaran el 20 de març. “Des d’ERC ens alegrem per les poblacions que estaran enllaçades en l’oferta presentada, sobretot pels usuaris entre Tarragona, Reus i el Vendrell, però exigim que això sigui l’inici d’una expansió posterior que faci arribar el servei a Valls i Montblanc, per un cantó, també al Priorat, per l’altre, i que hi hagi una planificació que doni un servei de similars característiques per als usuaris del sud de Cambrils”, ha manifestat Josep Andreu.

L’alcalde montblanquí i diputat al Parlament remarca que el que s’ha presentat millora la connexió entre les dues ciutats més grans de la demarcació, però “els usuaris potencials d’aquest servei no en tindran prou”. Precisament, el president d’ERC a Valls, Òscar Peris, troba que “una ciutat de 25.000 habitants com Valls no pot quedar exclosa d’un servei de Rodalies, ja que això la condemna a quedar aïllada i amb un servei que ja és tercermundista”.

Òscar Peris recrimina que els actuals usuaris de Valls i voltants ja estan prou cremats perquè Valls té un pèssim servei de Mitja Distància cap a Barcelona (només dos trens al dia); això els força o bé a usar vehicle propi o bé a comprar bitllet de tren llançadora de l’estació de la Secuita cosa que no tothom s’ho pot permetre. “No és de rebut que a sobre ara a la població vallenca se li digui que tampoc hi haurà millora per arribar a Reus o a Tarragona en tren”, ha reblat el president d’ERC Valls.