.

.

TOTS 21

Alejandro Fernández en una imatge d'arxiu. Foto:Tarragona21

Alejandro Fernández en una imatge d’arxiu. Foto:Tarragona21

El Diputat al Congrés per la demarcació de Tarragona, Alejandro Fernández, ha explicat que “la reforma de l’IRPF que ha impulsat el Govern del Partit Popular suposa un retorn de 204 euros de mitjana a l’any per a les butxaques dels ciutadans de la província de Tarragona” i ha subratllat que “aquesta xifra serà de 283 euros de mitjana anuals al 2016”, segons dades oficials del Ministeri d’Hisenda.

“Aquesta reforma suposa una injecció en 2015 de 73 milions d’euros, i en aquest mes de gener aquesta rebaixa d’impostos ja ha suposat una injecció de 6 milions d’euros a tota la província”, ha afegit.

Alejandro ha explicat que en IRPF s’ha fet “una rebaixa mitjana del 12,5%, que és del 23,47% per aquells contribuents amb rendes inferiors al 24.000 euros, que són el 72% de la població” i ha recordat que “es mantenen els ajuts a les mares treballadores i es creen quatre nous beneficis socials acumulables que s’ingressen directament a les famílies”.

Respecte l’impost de Societats, ha comentat que “es baixa el gravamen del 30% al 28% en 2015, i als 25% en 2016, el que ens situa lleugerament per sota dels nostres principals socis comercials, el que ens permet guanyar en competitivitat”.

També ha explicat que “és una reforma que recolza els autònoms, perquè es redueix del 21% al 15% el tipus de retenció del autònom professional amb rendes inferiors a 15.000 euros, i es manté el reduït del 15% per a les empreses de nova creació, inclòs en la Llei d’emprenedoria”.

Alejandro ha conclòs que “en l’entorn d’inflació actual, la baixada d’impostos es tradueix directament en un major poder adquisitiu, amb diners que van directament a les mans dels tarragonins”.