.

El candidat del PPC el 21-D, Xavier García Albiol, ha afirmat que trobaria “fantàstic” que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, fos imputada per l’1-O si hi ha proves contra ella i que “pagui les conseqüències”. Ha afegit que tots aquells que han intentat provocar un “cop d’estat” han de rebre un “càstig electoral” i s’ha de “fer justícia als jutjats amb ells”. En roda de premsa aquest matí, el popular ha proposat també la creació d’una comissió d’investigació al Parlament per analitzar la “propaganda” des de territori rus i veneçolà que hauria contribuït a la desinformació i la inestabilitat a Catalunya. Posteriorment, en un dinar-col·loqui al Círculo Ecuestre, ha reivindicat el PP com l’únic partit “fiable”, ha alertat que tant Cs com PSC podrien pactar amb els comuns i ha promès un seguit de rebaixes fiscals si guanya les eleccions.

Albiol ha explicat que crear aquesta comissió d’investigació al Parlament durant el primer trimestre del 2018 serà un dels punts per a un acord de legislatura i governabilitat a Catalunya després del 21-D. Ha detallat que el seu grup impulsarà una investigació “molt concreta” per analitzar la “interferència de l’entorn de lobbys russos i veneçolans” a Catalunya donant el seu suport al projecte independentista.

Entre d’altres, vol que s’esclareixin les “visites de Puigdemont a conspiradors de la Unió Europea, si la proposta de referèndum té relació amb els moviments antieuropeus per desestabilitzar Catalunya i quins favors o contraprestacions econòmiques o d’un altre tipus es van donar”.