.

.

TOTS 21


Albert Rivera, a l'escenari del Palau Firal de Tarragona. Foto: Tarragona21

Albert Rivera, a l’escenari del Palau Firal de Tarragona. Foto: Tarragona21

El candidat a la presidència del Govern per Ciutadans, Albert Rivera, ha animat avui a votar la seva formació convençut que “una victòria a Catalunya significarà la fi del procés separatista”. Rivera, que ha reunit centenars de persones en una bona entrada a la sala August del Palau de Fires -però que ha quedat lluny del ple històric de les passades municipals-, ha afirmat que “tenim a les nostres mans la munició dels demòcrates”, és a dir, els vots, “i per primera vegada una plataforma civil intentarà guanyar les eleccions”.

El líder de la formació taronja, que s’apropa a la victòria electoral segons alguns sondejos, ha negat la política de pactes amb què sovint de situa Ciutadans, uns cops amb el PP i altres amb el PSOE: “Només governarem amb un projcte comú per a Espanya”, ha recalcat. Rivera ha repartit per igual contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez, contra el candidat del PP i president del Govern, Mariano Rajoy, i contra el candidat de Podemos, Pablo Iglesias. La intervenció de Rivera i tota l’escenografia preparada per al míting de Tarragona ha estat d’un eclecticisme notable, que torna a fer difícil situar a Ciutadans a la dreta o a l’esquerra del camp ideològic.

Els candidats, al final del míting. Foto: tarragona21

Els candidats, al final del míting. Foto: tarragona21

Ha denunciat l’existència “d’un pacte” entre Rajoy i Pedro Sánchez perquè “tot segueixi igual, per seguir tapant-se la corrupció” i els ha acusat de no voler reformar el mercat laboral per afrontar el primer problema del país, l’atur.

Ha estat molt gràfic Rivera quan ha dit que des del PP i des del PSO hi ha “una operaació per salvar el soldat Sánchez”, fent un símil amb el film ‘Salvar al soldado Ryan’. “No volem pactar amb Rajoy ni amb Sánchez, volem guanyar Rajoy i Sánchez”, ha rematat.

El cap de la formació taronja ha llençat un repte a Rajoy: celebrar un cara a cara que evidentment Rajoy refusa, i l’ha acusat de fomentar “la por” i no tenir suficients formes per aturar el separatisme català. Del líder del PSOE ha afirmat estar convençut que “vol que guanyi Rajoy”: “Que no compti amb nosaltres per trencar Espanya”, ha dit recordant el suport socialista a formacions independentistes.

A Pablo Iglesias l’ha acusat també de posar en perill la unitat d’Espanya demanant referèndums d’autodeterminació. “Fer un referèndum separatista és fer més gran el problema. Per què no el fem per províncies, per comarques o per ciutats”, s’ha preguntat. De fet, en diverses poblacions de Tarragona, si les darreres eleccions autonòmiques servissin de medidor, s’hagués votat ‘no’ a la independència.

Sergio del Campo, candidat per Tarragona. Foto: Tarragona21

Sergio del Campo, candidat per Tarragona. Foto: Tarragona21

Girauta i del Campo

Rivera ha acabat recordant els orígens civils del partit, nascut de fora de l’àmbit polític, i ha plantejat les propostes concretes del seu partit per reduir l’atur, ajudar els autònoms i reforçar l’estat del benestar.

Rivera ha estat precedit pel sempre enginyós periodista i escriptor Juan Carlos Girauta, candidat per Madrid i autor de llibres com ‘Votaré no’, que ha afirmat que “per primer begada estic d’acord amb Artur Mas quan ha dit que si no guanya l’independentisme ho farà Ciutadans”. En el míting també ha intervingut el cap de llista per Tarragona, Sergio del Campo. Aquest ha recordat que ens trobem “amb una oportunitat històrica per acabar amb el bipartidisme”.

J. Garcia