.

Albert Ribot s'ha defensat aquest matí davant dels mitjans de comunicació

Albert Ribot s'ha defensat aquest matí davant dels mitjans de comunicació

El president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Albert Ribot, ha volgut defensar-se avui de “l’assetjament” que diu estar patint “de forma desmesurada” a partir d’unes “acusacions” que apunten que s’hauria apropiat irregularment de dues parades del Mercat Central, i ha instat a la regidora de comerç ,Patricia Anton, a “fer de regidora i no jutge”.

Tal com havia avançat Tarragona21, l’Ajuntament de Tarragona té previst expulsar-lo per la via ràpida, per haver-se apropiat irregularment de dues parades del Mercat Central, aprofitant l’accés a informació privilegiada en la seva condició de membre del Consell d’Administració de l’empresa municipal que gestiona els mercats i aparcaments, Espimsa. De fet, és un dels punts previstos en el plenari d’aquest divendres.

L’Ajuntament va donar deu dies de marge a Ribot perquè desallotgi la parada que hauria ocupat irregularment al Mercat Central, sense concurs previ i amb un acord particular amb l’anterior usuari de la mateixa, que no tindria validesa legal, segons el consistori. Ribot s’ha defensat dient que ” l’adquisició i explotació de les parades ha estat per una de les meves empreses, de forma legal i transparent” mostrant el registre mercantil per donar fe, i sense posar en dubte als enregistradors que en donen fe legal del registre.

“L’Ajuntament té un contenciós administratiu”

Ribot comenta que “el que la regidora Patricia Anton no diu és que hi ha un acte administratiu de reintegrament de dites parades que no és ferm ja que l’Ajuntament té un contenciós administratiu amb el que queda impugnat al Jutjat corresponent” a la vegada que es pregunta si la resta de regidors en són coneixedors, i considera que “Anton no pot confondre la seva feina de regidora amb la de jutge”.

Ribot afegeix que “les discrepàncies entre l’Ajuntament i l’antic propietari de dita societat, no té res a veure amb mi” i considera que “és molt greu que hi hagi filtracions d’expedients per part de l’Ajuntament als mitjans de comunicació”. Segons el comerciant, “l’Ajuntament en tot cas ha de dictar un informe i un jutge és qui haurà de dictaminar el grau de culpabilitat si existeix”, declarant que tan sols farà cas a la justícia.

“El contenciós vol dir que l’anterior propietari de l’empresa que he comprat no està d’acord amb la resolució de l’Ajuntament, i donat el cas, per això estan els jutges per determinar qui té la raó”. Segons indica, “si la justícia no es manipula que confio que no sigui així, aquesta serà qui determinarà si s’hn dut a terme els passos correctes que al meu mode de veure sí”.

Sobre el desallotjament, declara que “en quant arribi l’ordre portaré advocats i que diguin que he de fer, no em sortiré de la llei, si es diu que he de tancar perquè l’Ajuntament té raó ho faré, però repeteixo, ha de ser un jutge”

“Si Anton no rectifica m’obligarà a demanar la seva dimissió”

Ribot no tan sols considera que la regidora no ha de fer de jutge, sinó que considera que la seva actuació ha estat “molt desafortunada” per voler “malmetre la meva imatge davant del consistori i de tots la ciutadania demanant la meva expulsió al plenari en lloc de contestar a tota la informació que li he requerit sobre el Mercat Central” i confia en què la resta de consellers amb dreta vot i que també han precisat aquesta informació actuïn en conseqüència.

A la vegada demana a Anton “sobretot que és tranquil·litzi i no es posi tan nerviosa” i amenaça en que “si no rectifica m’obligarà a demanar la seva dimissió”

Finalment ha volgut afegir que “la parada portava més de quatre mesos tancada sense agilitat de reobrir-la per part de l’Ajuntament, i ara dona feina a dues persones i els productes que ofereix no afecten els companys amb una linia de menjar ecològic”

Ribot es mostra dolgut dient “el pitjor és que el meu fill sigui qui em pregunti a mi si he fet alguna cosa dolent, no permetré que en tingui cap dubte”

La comissió ha desestimat les al·legacions que Ribot va presentar. CiU i PP s’ha abstingut i el PSC i ICV han votat contra les al·legacions presentades per Ribot, s’espera que les votacions al plenari segueixin aquesta direcció.