.

Pere Virgili i Cèlia Treserres, números 1 i 2 de CiU a l’Ajuntament. Virgili encapçalarà la llista de Tria Roda i Treserres no concorrerà ni per Tria Roda ni per Junts x Roda. Foto: Cedida

L’assemblea de militants del PDeCAT va escollir divendres passat Albert Martín com a cap de llista de Junts per Roda de Berà, segons ha sabut Tarragona21. Era una veritable incògnita saber si el PDeCAT o alguna marca de la formació independentista concorreria a les municipals després que cinc dels sis regidors de l’antiga CiU, al govern municipal, s’hagin sumat a l’agrupació d’electors Tria Roda, formació liderada per l’actual alcalde, Pere Virgili, i que a més no vol concórrer amb Junts per Roda ni amb cap marca del PDeCAT. Per tant, escissió en tota regla a Roda de Berà a les files de l’antiga CiU.

Martín és un jove de 35 anys, cap del departament fiscal-comptable d’una assessoria de Torredembarra i que procedeix de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). Va ser fundador de la JNC a Roda i fou també conseller nacional del partit. Va col·laborar amb l’anterior alcalde convergent, Pere Compte. És el primer cop que encapçala la llista dels hereus de CiU. A Martín el van venir a buscar per encapçalar la llista.

Albert Martín. Foto: Cedida

La confusió es va crear a Roda de Berà per quant no era segura la concurrència del PDeCAT a les municipals després de la maniobra de Pere Virgili i el seu equip. La presidenta local i actual número 2 amb Pere Virgili a l’Ajuntament, Cèlia Treserres, va descartar anar-se’n amb Pere Virgili, però també encapçalar la llista de Junts per Roda, com li havien demanat al partit, una negativa aquesta última que ja és més simtomàtica del que estava passant a les files de la formació independentista de Roda.

Treserres ha afirmat avui a Tarragona21 que no ha optat a encapçalar-la “per raons personals”. Així les coses, el PDeCAT ha tingut veritabes problemes per trobat gent a la llista, una situació que des del comitè comarcal del PDeCAT es minimitza afirmant que “és l’habitual a molt llocs i moltes formacions tenir problemes per formar la llista”.

Tria Roda considera que concórrer amb Junts per Roda li restaria vots per la línia unilateralista seguida pel PDeCAT aquests darrers anys. Virgili sempre subratlla la composició demogràfica de Roda de Berà i recorda que a les passades eleccions autonòmiques, Ciutadans va arrasar.

Per la seva part, fonts de Junts per Roda han confirmat que no hi haurà coalició. No era tècnicament possible que una agrupació d’electors s’uneixi electoralment amb un partit, però des de Junts per Roda es buscava una fórmula per superar els entrebancs legals, però les reiterades negatives de Tria Roda han descartat qualsevol possibilitat de concórrer junts.

En l’assemblea on va ser escollit, Martín, es va comprometre a treballar “al servei de les persones amb propostes reals, una nova manera de fer política propera a tothom i lluny dels estereotips partidistes”.

Va concloure la seva presentació amb la frase “Tu ets Roda de Berà” el que s’interpreta com l’eslògan d’aquesta candidatura que en breu presentarà el seu programa. A partir d’ara quedarà confegir la llista i el programa electoral.

J. Garcia