.

Albert Abelló, en una imatge d'arxiu

El president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló, ha descartat avui públicament fer el salt a la política un cop deixi la presidència de la Cambra, que es preveu succeeixi a finals de 2014 o principis de 2015. El nom d’Abelló ha sonat de manera intermitent els darrers dos anys i mig fins i tot com a possible cap de cartell de CiU. Abelló ha desmentit avui que vagi a fer el salt i ho ha dit en l’esmorzar de Nadal amb els periodistes, on ha fet un balanç de l’any i ha anunciat els projectes de la corporació per a 2014.

En un to irònic, Abelló ha afirmat: “No em dedicaré a la política, no sé fer-ho. Per a la política cal gent preparada, treballadora, honesta,…”, referint-se a la classe dirigent actual. Abelló sempre ha qüestionat les maneres dels polítics i la seva eficàcia.

Justament, el mandat actual de la Cambra vencia en maig de 2014, quan calia renovar els òrgans de direcció i el seu president, però es viurà una pròrroga “de vuit o deu mesos”, degut al fet que la Generalitat ha de desenvolupar el reglament de les càmeres catalanes a partir de la legislació central de 2010. Així les coses, la renovació cameral podria acostar-se en la data a les municipals de 2015, previstes per al maig.

BCN World

D’altra banda, Abelló ha defensat la reducció de la fiscalitat de BCN World perquè suposa l’arribada d’una “inversió molt important que fins ara no teníem”. La Generalitat ha permès a BCN World que la seva fiscalitat baixi del 55 al 10 per cent, fet que ha desfermat una polèmica política a Catalunya. Sí ha demanat Abelló “trobar una fórmula” per encaixar el tradicional turisme familiar de la Costa Daurada amb el del tipus Casino. Tot i això, “la Costa Daurada no serà un Macao”, ha dit en expressió gràfica.

Sí a la consulta

Sobre l’actualitat política, Abelló s’ha mostrat favorable a la consulta sobiranista endegada des de Catalunya: “Sempre hem defensat el dret a decidir. No en veiem un problema, sinó part de la solució”, ha dit.

En el balanç de l’any, Abelló s’ha mostrat “molt satisfet” per haver recuperat un 35 per cent de les grans empreses que ja no cotitzen obligatòriament a la Cambra en funció de la nova legislació, però que la Cambra ha captat a fent-los clients ‘Premium’ “Fa tres anys, recaptàvem 1,2 milions d’euros de quotes obligatòries” i en 2014 es preveu que s’arribi al 35 per cent, quant actualment era inexistent.

Entre els principals problemes de l’economia tarragonina, ha situat el fet que la província tingui “105.000 aturats”, també que “en 20 anys no ha arribat cap creuer al Port” i l’endarreriment de l’A-27. “La lluita contra l’atur ha de ser l’objectiu prioritari dels polítics”, ha conclòs.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */