.

Albert Abelló i Cristina Guzman els dos regidors convergents a l'Ajuntament de Tarragona. Foto:Tarragona21

Albert Abelló i Cristina Guzman els dos regidors convergents a l’Ajuntament de Tarragona. Foto:Tarragona21

El portaveu de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló ha enviat un dard cap al Govern català des de Tarragona sobre la consulta de BCN World i s’ha sumat a la postura ja mostrada per l’alcalde de Salou, Pere Granados, o el de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Abelló, amb un missatge directe i contundent, ha afirmat que “quan ens han posat nuclears i petroquímiques o ens han posat una estació de trens al cap de Déu ningú mai ens ha preguntat res. Quan a Barcelona s’han gastat 9M d’euros per una línia de metro, ningú ens ho demana a nosaltres. Segurament s’haurien d’haver fet moltes consultes fins ara”. Abelló ha demanat que si s’ha de fer la consulta que es faci de pressa i només als municipis afectats “mai ens han preguntat res i ara per una inversió turística important ens han de preguntar. Penseu que la Costa Daurada rep dues vegades els turistes que van a Cuba”.

Albert Abelló ha etiquetat de ridícul que la consulta es faci a tot el territori del país. El portaveu convergent ha assegurat que la consulta ja és discutible que es faci i que sampliï a tot el país no té cap sentit segons el regidor convergent.

Abelló ha recordat l’alt nombre d’aturats que hi ha a les comarques tarragonines i ha assegurat que inversions com aquesta amb una iniciativa turística important no s’ha de deixar escapar.

El portaveu de CiU ha afirmat que donaran suport a la moció que es presentarà aquest divendres per defensar el projecte.

Alejandro, contra el referèndum

D’altra banda, el diputat del Partit Popular Català Alejandro Fernández ha demanat avui al Govern de la Generalitat que no facin el referèndum per decidir si tiren endavant o no el projecte de BCN World. Fernández ha advertit que si el celebren, “serà l’acta de defunció del projecte”. “A Tarragona volem ser líders en turisme, europeu i mundial. No trenquin el somni de la nostra província”, ha afegit.

Mitjançant una interpel·lació al vicepresident del Govern, el diputat ha explicat que “el referèndum pot ser legal però és innecessari perquè el consens ja hi és”. En aquest punt ha recordat una cita de Sartori que deia que “la participació directa en pocs casos pot substituir la democràcia participativa, només quan es produeix un dèficit flagrant de la legitimitat, que no és el cas”. Per tots aquests motius ha preguntat a Junqueras si el referèndum serà vinculant, quin serà el cos electoral, quina circumscripció i si creu que serà bo o dolent per al país. Fernández ha detallat les contradiccions de membres de govern sobre el projecte de BCN World i sobre la necessitat de fer el referèndum i ha insistit al conseller en saber quina és la seva posició, “el més segur és que com han hagut de cedir al xantatge de la CUP ara ja no saben com explicar-ho”.

“No ens facin perdre l’oportunitat d’una oferta única i imbatible per Tarragona”, ha demanat remarcant que “el temps corre”. El diputat ha destacat que pendents de la resolució de les al·legacions del pla director, el mes de juny d’enguany venç l’opció de compra dels terrenys “i molts inversors ja han dit que marxaran”. Per tots aquests motius ha manifestat que “els primers damnificats del pacte amb la CUP serem els tarragonins”.

Hortènsia Grau: ‘Que s’aturi’

Al seu torn, la diputada d’En Comú Podem, Hortènsia Grau, ha demanat demana al Govern que aturi el Pla Urbanístic de BCN World i que repensi el projecte.

“Pensa el Govern aturar l’actual Pla Director Urbanístic de Barcelona World i paral·lelament introduir modificacions i/o derogar els articles de la Llei que es van fer expressament per facilitar la instal·lació del projecte?”, així ha preguntat la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Hortènsia Grau al govern després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, assegurés dissabte passat que el BCN World ja no existeix i que no era un bon projecte.

Grau, que ha posat de manifest les “discrepàncies d’opinions dins de Junts pel Sí i dels partits que donen suport al govern”, ha instat al conseller a “repensar” el projecte “des de l’inici” perquè el joc no genera riquesa ni economia productiva.