.

S'ha instal·lat una màquina per reciclar. Foto: Cedida

S’ha instal·lat una màquina per reciclar. Foto: Cedida

Les instal·lacions del Mercat del Carrilet han incorporat aquesta setmana una màquina RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) d’Ecoembes que premia el compromís amb el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes. La màquina està ubicada davant de la cafeteria del mercat i amb la seva instal·lació, els ciutadans que visiten els Mercats de Reus, Central i Carrilet, ja poden reciclar les llaunes i ampolles de plàstic de begudes que consumeixin, facilitant la circularitat d’aquests residus, és a dir, que tornin a convertir-se en nous envasos o productes després de reciclar-los.

En fer ús d’aquesta màquina els usuaris reben punts amb els quals poden ajudar a millorar l’entorn dels qui més ho necessiten. Per exemple, poden donar els punts RECICLOS que obtinguin a projectes col·laboratius o sortejos de productes i serveis.

Funcionament al Mercat Central
Des que al mes d’abril de 2022 es va incorporar la màquina RECICLOS al Mercat Central s’han reciclat un total de 7.718 envasos, 4.249 llaunes i 3.343 ampolles.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha valorat positivament el funcionament del programa RECICLOS  “com un incentiu en l’hàbit de separar els residus que des d’un lloc amb la concurrència pròpia dels mercats és un bon reclam per continuar millorant els índexs de recollida selectiva”

Per la seva banda, el regidor d’Empresa i Treball i conseller delegat de Reus Mobilitat i Serveis, Carles Prats, considera que la nova ubicació al Mercat del Carrilet  “incideix en els bons hàbits de reciclatge i separació de residus entre els clients dels Mercats de Reus, clients sensibles amb la sostenibilitat i el producte de proximitat i que ara disposen d’un al·licient més per reciclar mentre compren al Carrilet”.

Així funcionen les màquines RECICLOS
Per fer ús d’aquesta màquina, els ciutadans només han de descarregar-se l’app gratuïta RECICLOS, dipositar-hi les llaunes i ampolles de plàstic de begudes i, per finalitzar, escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles, com ara lliurar-los al Banc d’Aliments o a Creu Roja per ajudar als afectats pel conflicte a Ucraïna. Aquests punts tindran un límit setmanal amb la finalitat que els ciutadans no sols reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable.