.

L'Agulla de la pedrera romana, abans de la intervenció

L’Ajuntament de Tarragona ha respost les crítiques d’ERC al respecte de la recent rehabilitació de la pedrera romana del Mèdol afirmant que el projecte ha tingut el vist-i-plau de la Unesco. Al seu torn, el Departament de Cultura de la Generalitat ha assegurat a Tarragona21 que el projecte va superar l’aprovació de la Comissió de Patrimoni i entre els tècnics que l’han supervisat hi figura un biòleg.

ERC ha posat el crit al cel per la supressió de la vegetació de la zona de l’Agulla i per la col·locació d’uns miradors. Les institucions no ho afirmen, però el debat de fons que mantenen els tècnics és aquest: calia mantenir la pedrera colgada de pins que dificultaven la contemplació de l’entorn? Era així com la van veure els tarragonins de l’època romana?

ERC demana la restitució de la vegetació i critica la inacció de l’Ajuntament, però aquest ha respost demanant a ERC que “aclareixi” que aquesta obra correspon a la Generalitat de Catalunya i no a l’Ajuntament, “i que no vulgui confondre als ciutadans demanant responsabilitats d’aquesta forma tan ambigua”.

Les competències d’aquesta actuació són principalment “d’un privat, que és Abertis” -la concessionària d’autopistes- i de la Generalitat de Catalunya i els departaments de Medi Ambient i Patrimoni, “que són els qui han avalat l’actuació des del prinicipi, mitjançant els seus tècnics i comissions d’experts pertinents”. Així mateix, “la pròpia Unesco ha donat per bo el projecte”, afirma la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament, “no ens hem desentès ni hem deixat de banda el projecte”, sinó que “creiem en l’opinió i el treball dels tècnics. Aquesta és una cantera gairebé única en el món que cal conservar i respectar i poder difondre de la millor manera als visitants, curiosos i també experts”.

Altrament, el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, ha afirmat a Tarragona21 que l’obra ha comptat amb un projecte “que s’ha executat tal i com s’havia aprovat”. Pel que fa als miradors, “es va debatre a la Comissió de Patrimoni on s’havien de col·locar, fins que finalment hi va haver acord”. Els miradors es van aixecar per evitar caigudes en una zona amb desnivells.

/* JS para menú plegable móvil Divi */