.

Porta d'entrada dels Jutjats de Reus. Foto: Enrique Canovaca.

Porta d'entrada dels Jutjats de Reus. Foto: Enrique Canovaca.

La voluntat d’amagar-se d’Ester Ventura l’ha posat, encara més, sota el focus mediàtic. La darrera imputada pel cas Innova i dona del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va prestar declaració, aquest dilluns, al Jutjat d’Instrucció Número 3 de Reus per respondre davant el magistrat Diego Álvarez de Juan sobre les seves funcions com a exresponsable econòmica-financera d’Innova, del 2002 al 2012. La notícia, però, va saltar quan Ventura –a diferència de tots els imputats i testimonis que han passat pels Jutjats de Reus– va entrar i sortir per la rampa d’aparcament, i no per l’accés al públic, contradient les ordres del Jutge.

En acabar la seva declaració de prop de tres hores, l’advocat de Ventura, Josep Maria Pou, va demanar al Jutge que la seva clienta abandonés les dependències judicials per la rampa d’aparcament, per tal d’eludir les mitjans de comunicació que l’esperaven a l’entrada. De manera verbal, De Juan es va mostrar taxatiu i va negar aquest privilegi a Ventura, ordenant-li que com tothom havia de sortir per la porta principal (la que dóna a l’avinguda Marià Fortuny).

No obstant, i segons ha conegut Reusdigital, Ventura i el seu advocat van decidir fer cas omís al Jutge i li haurien dit a un treballador de seguretat que tenien permís per sortir per la rampa de l’aparcament. Aquest, de bona fe, hauria obert l’accés. Pels volts de dos quarts de 8, Ventura es va dirigir, no se sap si en cotxe o a peu, al pàrquing subterrani del centre comercial del Carrefour, on va ser vista per última vegada. Des d’aquí, presumiblement, Ventura va completar la seva fugida dels mitjans de comunicació.

Aquests fets, però, no han agradat gaire al jutge Álvarez de Juan, que ja ha obert una investigació per esclarir què va passar dilluns a la tarda i per determinar si se’n deriven, o no, responsabilitats. Precisament aquesta tarda de dijous, i segons ha sabut Reusdigital, la persona de seguretat que hauria obert l’accés del pàrquing a Ventura serà interrogada pel jutge.

Fonts judicials han explicat a Reusdigital que, malgrat el descontentament del jutge, els fets acabaran “segurament” amb un advertiment per Ventura per desobediència, i han descartat que l’anècdota derivi en cap responsabilitat penal.

Joan Marc Salvat