.

Fernández, al podi de guanyador

Airán Fernàndez ha estat el guanyador de la general de la XXVIIIena Challenge de la Canonja. Fernández ha entrat en el grup capdavanter a la meta i la seva millor classificació en les dues curses li ha valgut per quedar per davant d’Oriol Escolano (Bicis Esteve) i Carles Juncosa (Lizarran Reus) que amb el mateix temps que el guanyador han completat el pòdium final.

El ciclista local Sergi Esteve (Megabici) ha estat l’encarregat d’animar la cursa en els primers quilometres on el grup ha controlat els diferents intents d’escapada dins del circuit urbà de La Canonja.

La punxada i posterior abandonament de Josep Betalu (CKT), un dels favorits al triomf final, ha estat la notícia negativa en el recorregut urbà.

Moments abans de l'inici de la cursa

La lluita ha començat realment a les primeres rampes del port de la Teixeta, principal dificultat de l’etapa, quan un grup de set corredors amb els favorits dins han trencat el grup que ha començat a esmicolar-se al llarg de la pujada.

Bejamí Prades (Bicipark Reus) ha estat el primer a coronar l’alt de la Teixeta i s’ha emportat el premi de la muntanya final de la prova.

A la baixada un combatiu Joan Font (CKT) ha tornat ha llençar un atac que ha fet anar a un grup d’uns vint-i-cinc corredors en persecució del cap de cursa.

Amb el pilot completament trencat a set quilòmetres de meta el grup capdavanter ha neutralitzat l’escapada però no ha pogut evitar que Jordi Soler (Bicis Esteve) i Noel Ruiz (Sprint Club Andorra) agafessin un espai suficient per a disputar-se la victòria final. A la línia de meta Soler ha estat més ràpid i ha aconseguit una victòria parcial que no l’ha permès però lluitar per la general.

El grup amb els favorits ha entrat a pocs segons dels dos guanyadors i per tant la victòria final a la general se l’ha quedat un Airán Fernàndez que va fer quart a la primera etapa de la Challenge disputada el passat dissabte dia quinze de febrer.

L’etapa ha consistit de vuitanta-sis quilòmetres i dos-cents metres amb un inici a un circuit urbà de sis quilòmetres.

Trofeu d’Hivern (Etapa 22 defebrer)

Jordi Soler (Bicis Esteve)

Noel Ruiz (Sprint Club Andorra)

Gabriel Hernádez (Manrubia)

General:

Airan Fernandez (Moreno 112)

Oriol Escolano (Bicis Esteve)

Carles Juncosa (Lizarran Reus)

Muntanya:

Benjamí Prades (Bicipark Reus)

Regularitat:

Jordi Soler (Bicis Esteve)