.

.

TOTS 21


Agustí Mallol està realitzant un cicle de conferències a diverses entitats i associacions de Tarragona

Agustí Mallol està realitzant un cicle de conferències a diverses entitats i associacions de Tarragona

L’ex-regidor tarragoní, Agustí Mallol, ha mostrat novament el seu tarragonisme innat en una de les seves conferències on ha destacat el potencial de la ciutat de Tarragona com a “referent de futur” i on la preocupació principal de la ciutadania és l’atur.

Ho feia aquest dijous a la tarda a la conferència ‘Tarragona, valors i força’, amb una cinquantena d’assistents a l’A.V.V del Port de Tarragona, en una de les 22 conferències d’un cicle que Mallol està duent a terme a diverses associacions i entitats de la ciutat.

Aquestes xerrades i el tracte personal amb la ciutadania, que destaca per sobre de les relacions mitjançant les xarxes socials, li han permès conèixer les preocupacions i inquietuds d’unes 2.000 persones, per afirmar que la principal és l’atur. Precisament ahir es coneixia que Tarragona s’ha posicionat com la demarcació catalana amb major taxa d’atur per sobre de la mitjana de Catalunya i estatal.

Mallol ha impulsat des de fa un temps el ‘Pacte de Progrés Voluntari i Solidari de Tarragona’ que proposa que les administracions i empreses privades treballin perquè les empreses i obres que se l’hi adjudiquin, públiques o privades, prioritzin en selecció de personal la contractació d’un 50% de persones en estat d’atur a les llistes d’INEM i del propi territori amb igualtat de condicions. També va lamentar la falta de confiança dels ciutadans per la classe política pels diversos casos de corrupció instant a fer “neteja” als partits.

Agustí Mallol acompanyat del president veïnal José Ruiz a la conferència 'Tarragona, valor i força'

Agustí Mallol acompanyat del president veïnal José Ruiz a la conferència 'Tarragona, valor i força'

Tarragona, “referent de futur”

Que pols com la química i el turisme hagin “casat” a la perfecció, és una mostra evident de què Tarragona és “una de les millors ciutats del món” per a Mallol i un “referent de futur”. Impulsor de la candidatura, també es va referir als Jocs del 2017 que han de servir a la ciutat per arribar a ser “capital d’Europa” ja que “serà l’acte més importants dels propers 50 anys”. Tot i així va criticar la falta de suport de Madrid i Barcelona que en perdre els seus respectius jocs esportius no hagin cedit els pressupostos previstos per als de la nostra ciutat, “em dol” va dir.

En aquest sentit Mallol va instar a que els Governs “inverteixin en el territori” el mateix dia en que es coneixia que el pressupost de la Generalitat cap a la província de Tarragona, aprovats per CiU i ERC, és de 47 MEURS, una xifra que “menysprea” Tarragona segons la resta de partits PP, PSC i ICV-EUiA.

Bones paraules cap a Ballesteros

L’ex-regidor també va tenir bones paraules per destacar el paper de l’alcalde com a “responsable de la ciutat” i “la força del poble” que “ha de fer costat al patró del vaixell per arribar a bon port” va equiparar, a la vegada que va instar a tots els partits i entitats a “fer projecte comú”.

D’igual mode, va valorar el paper i tasca de les entitats socials i veïnals sovint “poc reconeguda” i les famílies nouvingudes en època franquista “que estimen Catalunya més que alguns nacionalistes” va dir. Per a Mallol, “l’important és que estimis, valoris i treballis per la teva ciutat”. En aquest sentit el serrallenc segueix fent “servei municipal” en actiu.

L’església del Serrallo ha estat escollida per Mallol com a inici i final del cicle. “Allí em van batejar i allà un dia em duran dins d’una caixa” va dir. Per aquest motiu va ser l’indret de la primera conferència i on pronunciarà l’última, al mes d’abril, després de visitar ja el barri mariner, el Carrer Goya, La Granja, Bonavista, Campclar i ahir el Barri del Port.

-Adrià Recasens-