.

Victoria de los Ángeles. Foto: Cedida

 

El concert serà aquest dijous 27 d’octubre, a les 20h, al Teatre Principal de Valls

 

La segona cita de les ‘Nits de Clàssics’ de Valls serà un homenatge a la desapareguda Victoria de los Ángeles. El concert estarà format per un recull de cançons escrites per l’artista i musicades pel pianista i compositor Pedro Pardo. Una estrena que tindrà lloc aquest dijous 27 d’octubre, a les 20h, al Teatre Principal de Valls.

Els solistes de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles (OSVA), Laia Pujolassos i Ferran Bardolet, juntament amb la soprano Mercedes Gancedo, interpretaran les quatre cançons que en Pedro Pardo va compondre a partir dels poemes de la soprano Victòria de los Ángeles. Tot plegat en aquesta formació de trio que ja ha rebut els reconeixements de la crítica en Festivals com el de Peralada o el LIFE Victoria Barcelona.

A la vegada, el concert el complementarà una composició del director de l’OSVA, a través del trio format pel violí, el violoncel i el piano. Tot plegat suposarà un homenatge a la Victòria de los Ángeles i a la música de cambra.

Un primer trimestre amb 6 concerts

El 10 de novembre serà el torn d’’Impossibles’. Un concert protagonitzat per Tañer trio. La proposta convida a conèixer la música del segle d’or espanyol, és a dir, del renaixement i el primer barroc. Se celebrarà al Teatre Principal.

‘Rapsody in blue’ serà el quart concert. Interpretat per la ucraïnesa Ala Voronkova, el pianista Guerassim Voronkov i Maria Voronkova com a narradora. L’actuació es durà a terme el 24 de novembre al Teatre Principal.

El primer trimestre de Nits de Clàssics 2022-2023 es tancarà amb dos concerts a l’Església de Sant Joan. D’una banda, es donarà vida a un ‘Messies de Händel participatiu’. Un concert organitzat conjuntament amb la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls. D’aquesta manera, qualsevol cantaire vallenc podrà formar-ne part.

El muntatge comptarà amb la direcció de Xavier Pastrana, la soprano Júia Farrés, la mezzo Tànit Bono, el baix Elías Benito i el tenor Roger Padullés. La voluntat és interpretar el Messies de Händel íntegrament, però dividint-lo en tres concerts al llarg de la temporada. La primera part correspon a l’advent i Nadal.

Per participar-hi cal inscriure’s a través del correu electrònic messies.valls@gmail.com. L’espectacle tindrà lloc el 23 de desembre. La resta de concerts se celebraran entre l’abril i el juny.

L’últim concert serà el ‘Tradicional Cant de la Sibil·la’, la nit del 24 de desembre. L’acte se celebrarà abans de la Missa del Gall. Es tracta d’una cerimònia litúrgica que es remunta a l’època medieval i que és d’origen pagà.

Tots els concerts se celebraran a les 20 h del vespre, a excepció del darrer que es durà a terme a les 23.30 h.

Venda d’entrades

El preu és de 15 euros per cada concert. Les persones jubilades obtindran un descompte i els alumnes de l’Escola de Música de Valls tindran una entrada gratuïta per a ells i per a un acompanyant. A la vegada el ‘Tradicional Cant de la Sibil·la’ serà gratuït. Així mateix, es rebaixarà el preu del ‘Messies de Händel participatiu’ perquè tothom hi pugui accedir.

Les entrades es poden adquirir a través de www.codetickets.com o de manera presencial a taquilla.

Una eina cultural

Els Amics de la Música de Valls i Joventuts Musicals de l’Alt Camp és una entitat sense ànim de lucre que neix com a eina cultural al servei de la ciutat i de les comarques veïnes. La seva voluntat és facilitar l’accés de tots els ciutadans a la música simfònica, despertar l’interès per la música, sobretot en els joves, i oferir activitats culturals per a tothom.

El cicle també busca donar visibilitat a intèrprets o compositors originaris o vinculats a Valls i al Camp de Tarragona, que ja tenen una trajectòria consolidada.

Redacció