.

.

TOTS 21

La Nit dels Museus torna aquest dissabte 14 de maig. I a Tarragona repeteix el format del ‘Viatge a constel·lació museu’, una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat que obren les seves portes aprofitant la data. La ruta s’estructura a partir d’un concepte de caràcter universal que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions. Cada centre escull una peça que ajuda a explicar el concepte triat i en dona una visió particular i diferent dels altres.

Les institucions que organitzen i formen part de la ruta (amb la coordinació d’Auriga Serveis Culturals) són: CaixaForum Tarragona; Museu del Port de Tarragona; Museu Bíblic Tarraconense; Museu Diocesà de Tarragona; Museu d’Art Modern de Tarragona; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona; Museu d’Història de Tarragona i Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona.

Fil conductor de la ruta

El lema proposat per l’ICOM per al Dia Internacional dels Museus ha estat ‘El poder dels Museus’. Com a llocs incomparables de descobriment, els museus ensenyen sobre el nostre passat i  obren les nostres ments a noves idees, dues passes essencials per construir un futur millor.

Agafant com a inspiració aquestes idees els centres museístic de Tarragona ha trobat oportú que l’eix vertebrador del ‘Viatge a la constel·lació museu 2022’ giri a l’entorn del concepte de Poder, reflexionant sobre el seu significat, el seu ús al llarg del temps i proposant cerca d’un empoderament col·lectiu transformador.

Inscripcions de la ruta guiada

Per participar a l’activitat és imprescindible realitzar inscripció prèvia que es podrà realitzar en línia al web del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona www.mnat.cat/activitats Les inscripcions estaran obertes des de dijous 5 de maig fins a completar l’aforament. El preu de la inscripció és de 2€ per persona.

Organització 

Per tal d’atendre el major nombre de gent possible, es realitzen dues rutes en paral·lel que surten des de punts diferents. Un cop els dos primers grups hagin acabat, es tornarà a començar la ruta amb dos grups més. En total es podran atendre quatre grups d’unes 50 persones. Els desplaçaments més llargs es realitzaran amb el trenet turístic. La resta de desplaçaments es fan a peu.

Horaris i llocs de sortida:

Grup A: 17:30h CaixaForum Tarragona (C/ Cristòfor Colom 2)

Grup B: 18:00h Casa Castellarnau (C/ dels Cavallers 14)

Grup C: 20.30h CaixaForum Tarragona

Grup D: 21:00h Casa Castellarnau

La durada de la ruta guiada es calcula en 2h 30 minuts aproximadament.

Ruta autònoma

En aquesta edició es donarà l’opció de fer la ruta de manera autònoma entre els dies 14 i 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. A tal efecte, s’editarà un petit àlbum de cromos on els participants podran anar col·leccionant les diferents peces que formen part de la ruta. El àlbums es podran recollir a les seus de les institucions participants  i els cromos s’entregaran a cada un dels centres després d’haver visitat la peça.

Cada peça seleccionada per la ruta anirà acompanyada d’un un codi QR que contindrà la informació de la peça en relació al concepte vertebrador de la ruta.

Més informació

Es pot trobar tota la informació referent a la ruta a la pàgina web: http://aurigasc.com/portfolio-posts/viatge-a-la-constellacio-museu/

Redacció