TOTS 21

L’empresa sofrera tarragonina Afepasa ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or en termes de Sostenibilitat atorgada per una entitat de reconegut prestigi a nivell internacional en aquest sentit com és EcoVadis.

Pràcticament des de la seva fundació, fa més de 125 anys, els valors de Afepasa a nivell empresarial s’han basat ‘a fer tot el que és a la seva mà per a oferir als seus clients els productes que millor s’ajusten a les seves necessitats’, però tenint sempre present ‘la necessitat que cadascun dels seus passos en recerca i innovació han d’estar en plena consonància amb la sostenibilitat i el respecte a l’entorn’, afirma la companyia.

Des de l’any 2007, EcoVadis s’ha convertit en un autèntic referent a nivell mundial quant a l’avaluació i certificació de la sostenibilitat empresarial, gràcies a la realització de les seves auditories a més de 75.000 empreses, pertanyents a 200 sectors d’activitat en més de 160 països.

Per a això, la metodologia d’anàlisi i avaluació de EcoVadis es basa en estàndards de sostenibilitat internacionals (Iniciativa de Presentació d’Informes Global, Pacte Mundial de l’ONU, ISO 26000) i està supervisada per un comitè científic i d’experts en la cadena de subministrament, per a garantir unes avaluacions fiables de la Responsabilitat Social Empresarial de tercers.

En aquest sentit, en l’última publicació de resultats de l’avaluació realitzada durant l’any 2020 a Afepasa, publicada fa tan sols uns dies, EcoVadis ha destacat la labor de l’empresa en relació al seu compromís sostenible, realitzant una referència especial a la seva implicació a nivell mediambiental i ètic, però també en matèria de pràctiques laborals i drets humans.

Així mateix, EcoVadis ha considerat especialment rellevant el caràcter sostenible dels processos interns, de producció i comercialització de AFEPASA en relació al conjunt d’empreses que conformen el seu sector d’activitat, tant a nivell global -en el qual l’empresa està en el primer 5% de les 2.568 companyies del seu mateix segment (gràfic dreta)- com en cadascun dels criteris contemplats per a la realització d’aquesta anàlisi.

Aquesta positiva avaluació obtinguda per Afepasa ‘no fa sinó corroborar el compromís de l’empresa amb la sostenibilitat en les seves tres dimensions: ambiental, bon govern i social’; i que ‘ha vingut estat legitimat a través de l’obtenció de diferents certificacions en diferents matèries com són les normes ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i la certificació EMAS, així com l’obtenció del segell PIME Innovadora que atorga el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats’, destaca la firma tarragonina.

Tal com assenyalen des de Afepasa, “volem compartir amb tots els nostres clients aquest reconeixement. Però no des de la perspectiva que hem aconseguit les metes fixades, sinó més aviat des de la satisfacció que ens trobem en el camí correcte per a continuar avançant, dia a dia, en la consecució d’un planeta molt més sostenible i habitable per a tots”.