.

Seu central de Bankia, una de les principals entitats sota sospita. Foto: premsaarquebisbattarragona.blogspot.com.es/

L’Associació de Perjudicats per Entitats Financeres (APDEF) espera recuperar a les comarques de Tarragona i Lleida un total de nou milions d’euros de clients afectats per la venda de preferents.

Aquesta agrupació, que ja compta amb 220 socis, ha presentat prop de 200 demandes als jutjats de Lleida, deu de les quals ja estan resoltes, amb una estimació total de la petició que es feia per part dels afectats. S’està esperant resposta de vuit demandes i els jutjats no n’han desestimat cap. Això ha permès recuperar 600.000 euros invertits en preferents. La majoria dels afectats son estalviadors de diferents edats i amb perfils de formació diversos.

Des de la seva creació, el juliol de 2012, l’Associació de Perjudicats per Entitats Financeres (APDEF) ha presentat un total de 972 demandes a tot l’Estat relacionades amb la venda de participacions preferents. I en els propers mesos està previst que la xifra superi les 1.200 demandes presentades als jutjats. D’aquestes 972 demandes ja presentades, 843 s’han tramitat a Catalunya.

Amb el total de demandes presentades actualment l’APDEF espera recuperar prop de 46 milions d’euros de clients que es van veure afectats per la contractació de participacions preferents. L’APDEF de Lleida també treballa en unes 50 demandes en les quals es reclama la nul·litat per la compra d’accions a Bankia.

/* JS para menú plegable móvil Divi */