.

Antoni González Senmartí, durant l’acte de celebració dels 50 anys de la Facultat de Química. Foto: Cedida

Antoni González Senmartí ha mort aquest divendres com a conseqüència d’una malaltia. González Senmartí ha format part de la institució des dels seus inicis. Professor de Filologia Grega, havia estat una de les persones més implicades en la posada en marxa de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Va formar part de la Comissió Gestora i del primer equip de govern. Amb la reestructuració de la UB en divisions, el 1986, es constituí com la VII la divisió universitària del Camp de Tarragona, amb Antoni González Senmartí de primer president.

Ha estat vicerector, secretari general i delegat del rector de Relacions Institucionals sota els mandats dels rectors Joan Martí, Lluís Arola, Francesc Xavier Grau i Josep Anton Ferré. Precisament i pels seus coneixements de la història de la Universitat, el rector Arola li va encarregar la redacció dels llibre sobre els 10 primers anys de vida de la URV. Arola el definia en el pròleg d’aquest volum de “bon escriptor, excel·lent col·leccionista de documents i observador de la realitat, i una persona honesta i crítica. Un magnífic candidat per redactar la història que, segons el meu criteri, calia elaborar”.

Així, va escriure La Universitat Rovira i Virgili: Una aproximació als deu primers anys de la universitat pública del sud de Catalunya i prèviament i junt amb Enric Olivé Serret i Josep M. Prats Batet ja havia escrit Història dels estudis universitaris a Tarragona. Un trajecte de vuit-cents anys. D’entre els seus  nombrosos articles a revistes destaca, junt amb altres membres de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics el llibre Homenatge a Josep Alsina.


Altres notícies:


González Senmartí va dirigir la Facultat de Filosofia i Lletres el 1980, va ser un dels  membres de la Comissió d’Estatuts, encarregada d’elaborar el primer estatut de la URV. Va ser president del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, president de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics a Catalunya i secretari del Consell de direcció de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), entre moltes altres funcions i càrrecs que va ocupar al llarg de la seva vida.

El 25 de març de 1994, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Jurídiques, en aquells moments a l’Antiga Audiència de Tarragona, Antoni González Senmartí, qui era vicerector d’Estatuts i Economia, va apadrinar el primer doctor honoris causa  de la Universitat, Antoni Tàpies.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */