.

Cartell anunciador del Correllengua

La Comissió Correllengua Torredembarra 2014 du a terme fins al pròxim 23 d’octubre un seguit d’activitats de promoció de la llengua i la cultura catalana, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, la Biblioteca Mestra Maria Antònia i Ona La Torre, entre d’altres. Les activitats són les següents:

Del 14 al 23 d’octubre, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, Exposició: 1714 “Et prenc la paraula”. El català després del decret de nova planta.

Dissabte, 18 d’octubre, a les 18.30 h, a Cal Maiam, Conferència i col·loqui “El català ahir, avui…i demà”, amb les intervencions de:

Jaume Sastre i Font (Sant Joan, Mallorca). Llicenciat en Filologia Catalana. Professor d’institut de Llengua i Literatura catalana. Autor de diversos llibres de poemes, memòries, articles… Impulsor de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. El passat mes de maig va iniciar una vaga de fam en defensa d’una educació en català.

F. Xavier Vila i Moreno (Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental). Doctor en Lingüística. Professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Director del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC –UB). Membre de la Societat Catalana de Sociolingüística i del Grup d’Estudi de la Variació. Autor entre d’altres, de Noves immigracions i llengües (2013) i Posar-hi la base. Usos i aprenentatges lingüístics en el domini català (2012).

Presenta i modera: Joaquim Nolla Aguilà (Torredembarra). Arxiver i historiador.