.

.

TOTS 21


Imatge de l’exposició fotogràfica ‘Tarragona sota el mar. Una mostra de la vida al Parc Subaquàtic’ de la Societat d’Exploracions Submarines (SES).

La programació del Moll de Costa s’enceta aquest mes amb un seguit d’activitats en tot el seu recinte. El passat dijous, 1 de febrer, es va inaugurar al Refugi 1 l’exposició fotogràfica ‘Tarragona sota el mar. Una mostra de la vida al Parc Subaquàtic’ de la Societat d’Exploracions Submarines (SES), una exposició d’una entitat amb una gran implicació en l’entorn portuari atès que manté en el passeig de l’Escullera el Parc Subaquàtic, des del 6 de juny de 1995. La SES ha estat pionera en la introducció del busseig esportiu a Catalunya, alhora que ha contribuït de manera singular a l’estudi i conservació del fons marí de Tarragona.

La SES es va fundar el 8 de juliol de 1955 com a una branca del Cine Club Cultural de Tarragona i en un inici es va denominar Societat d’Investigacions Submarines, però el 14 d’abril de 1956 es va independitzar amb el nom de Societat d’Exploracions Submarines. En aquests anys ha estat un dels clubs pioners en l’ensenyament de busseig amb escafandre autònom.

La SES ha estat pionera en la introducció del busseig esportiu a Catalunya.

Amb aquesta exposició, el Port de Tarragona i la SES volen compartir novament amb la societat la bellesa submergida de la mar de Tarragona, just a tocar de casa. Una exposició que apropa el món del submarinisme i el fons marí a tothom.

També en el marc d’aquesta exposició, aquest cap de setmana es realitzen dues conferències: divendres, 2 de febrer, a les 19 h la SES Tarragona parlarà sobre ‘Tarragona sota el mar’ i l’endemà, dissabte 3 de febrer, a les 12 h, la Creu Roja dissertarà sobre ‘L’atenció en el mar: platges i parc’.

Una altra activitat d’aquest cap de setmana és la visita teatralitzada al Museu del Port sota el títol ‘La llum del far’, que s’inclou dins de ‘Diumenges al Museu’, el diumenge, 4 de febrer a les 12 h. Per a realitzar aquesta activitat gratuïta cal que es realitzi la inscripció a: museuport@porttarragona.cat o 977 259 400 ext. 4422.

D’altres exposicions que es poden visitar aquest cap de setmana són: ‘El ’otro’ Bigas Luna. La seducción de lo tangible’, al Tinglado 1, realitzada conjuntament amb el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, i ‘Cos social [Lliçó d’anatomia]’ de Joan Morey al Tinglado 2 (Centre d’Art de Tarragona). Totes les exposicions i activitats del Moll de Costa són d’entrada lliure.

 

També es pot veure, a partir del dia 6 de febrer, al vestíbul del Museu del Port, l’exposició “Compartint la mar amb… la vestimenta”, en el mateix horari del Museu.