TARRAGONA 21

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d’alerta per un accident a Dow Chemical Ibérica, S.A. (fàbrica de derivats), ubicada a l’autovia de Tarragona-Salou, al terme de La Canonja, per un incendi en un dels trens de solució.

Segons ha informat el Coordinador d’emergències de Dow Chemical, a les 20:14 s’ha produït un accident a l’empresa. L’incendi afecta a la substància involucrada és un disolvent (ONU 3295). Al lloc s’han desplaçat operatius de Bombers del Parc Químic Sud. No hi ha hagut persones afectades. L’empresa ha decretat l’Emergència a la planta.

Passades les deu de la nit, Protecció Civil ha desactivar la fase d’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya.

Segons ha informat l’empresa, després d’un tall de tensió per fallada de subministrament extern a les 19.12 s’han aturat totes les plantes de polígon Sud de Dow Chemical. S’ha produït episodis de torxa i fum. A les 20.22 s’ha produït un incendi en una línia que ha estat extingit amb suport dels Bombers de el Parc Químic. No hi ha hagut afectació exterior.