.

El vent serà protagonista durant tot el dissabte.

El vent serà protagonista durant tot el cap de setmana

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Ventcat davant la previsió de cops de vent forts a partir de la nit d’aquest divendres i, sobretot, durant el cap de setmana. Segons ha informat el cos, el vent bufarà a tot el país, però serà especialment intens al Pirineu, Prepirineu i meitat sud, amb ratxes màximes de 90 km/h. Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat “extremar les precaucions” en totes les activitats a l’aire lliure.

A les cotes altes del Pirineu, on també hi pot precipitar neu, el cos alerta que es pot formar el fenomen del torb. És per això que demana a totes les persones que tinguin pensat anar-hi que s’informin de les previsions meteorològiques, evitin situacions de risc i vagin equipats de forma adequada.

A més, Protecció Civil també ha actualitzat la prealerta del Procicat per les Cavalcades de Reis que tindran lloc a partir d’aquest divendres al vespre. Les previsions indiquen ruixats i xàfecs de distribució irregular arreu, en especial a punts del sector central del litoral i prelitoral, la Catalunya central i al vessant nord del Pirineu, fins a les primeres hores de la Nit de Reis. També per la tarda s’esèren ratxes de vent que poden superar els 90 km/h a les comarques del sud.

Amb l’entrada de la nit, Protecció Civil indica que s’incrementarà el vent al Pirineu, Prepirineu i meitat sud del territori. També es preveu mala mar a l’Empordà.

Amb tot, el cos ha aconsellat “especial precaució” en les activitats relacionades amb les cavalcades que puguin veure’s afectades per les previsions meteorològiques o que es realitzin en llocs propers a la costa. Així mateix, també ha demanat assegurar l’estabilitat de les carrosses i els elements de decoració exterior.

ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */