.

ECP al parc Sant Rafael. Foto: Cedida.

El Parc de la ciutat estava cridat a ser el pulmó verd de la ciutat però és un espai clarament desaprofitat que ha quedat obsolet en el seu disseny i que no té atractiu suficient per  la ciutadania. A ECP pensen que és un patrimoni de Tarragona que és imprescindible redissenyar per donar-li un nou impuls. D’altra banda, la Quinta de Sant Rafel també es troba en un estat d’abandonament lamentable. Proposen un seguit de mesures de baix cost que pensem tindran impacte directe en l’aprofitament de l’espai i el gaudi que en pugui fer la ciutadania.
– Redissenyar el parc per incloure més zones verdes i més zones d’ombra amb pèrgoles o arbres i bancs (actualment una gran part de l’espai l’ocupen enormes sorrals sense ombra ni bancs totalment desaprofitats)
–  Dotar-lo de més parcs infantils i una nova zona de skate parc (com la que té el parc del Francolí)
–  Situar diverses taules de picinic  (igual com les ja existents al Parc del Francolí que permeten realitzar activitats familiars, celebracions, berenars o dinars a l’aire lliure)
– Situar un “food-truck” amb terrassa estratègicament per revitatlitzar l’espai
– Ubicar diversos aparells de gimnàstica i manteniment a l’aire lliure per a poder fer exercici
– Millorar el pipi can existent
– Reformular totalment la Quinta de Sant Rafel.En primer lloc, rehabilitant-la. A partir d’aquí pensem que s’hi poden ubicar diverses instal·lacions en funció dels metres disponibles un cop feta la remodelació (sala d’exposicions per a artistes locals, ludoteca, sala de lectura…). I també instal·lar alguna cafeteria amb terrassa que donés vida a l’entorn.