.

A partir de la disminució del risc d’incendi i de la millora de les condicions meteorològiques, amb la finalització de l’Onada de Calor avui, Protecció Civil de la Generalitat desactiva l’Alerta del Pla Infocat per risc d’incendis forestals, que es mantindrà en situació de Prealerta.

Davant l’entrada demà d’un front de tempestes que afectarà primer la zona nord-oest de Catalunya, desplaçant-se cap al litoral i afectant la Catalunya central i el prelitoral i, finalment, el litoral pot portar associats fenòmens de calamarsa i llamps. Protecció Civil demana tenir prudència en els desplaçaments en vehicle i, especialment, a peu, i també alertar immediatament el telèfon d’emergències 112 de Catalunya davant la possible aparició d’ignicions causades per l’impacte de llamps.

També ha finalitzat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de Calor, que es va activar dilluns 18 davant la previsió de tres dies consecutius amb temperatures extremes. Avui la superació del llindar de temperatures màximes ha quedat reduït a les Terres de Ponent i en aquests moments el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l’episodi. No es té constància d’un augment significatiu dels ingressos hospitalaris ni de les atencions sanitàries vinculades a les altes temperatures.