.

.

TOTS 21


L’alcade i el nou priemt tinent d’alcalde, segellant l’acord

Tres mesos després d’haver abandonat l’equip de govern per discrepàncies amb l’actuació municipal durant el referèndum de l’1-O, el PDeCAT ha tornat al Govern municipal disposat a mantenir l’estabilitat, que passa primer per aprovar els pressupostos municipals. El calendari s’apropa i podria produir-se el proper 29 de gener.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha signat aquest matí el nou repartiment del cartipàs municipal després que s’hagi reeditat de nou l’acord de govern amb els representants del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), Pere Gomés i Xavier Rofas. D’aquesta manera, Alternativa Altafulla – Entesa i el PDeCAT governaran fins a finals de mandat el consistori altafullenc amb una àmplia majoria al Ple amb set regidors. Queden a l’oposició els tres regidors de l’EINA (Jordi Molinera, Alba Muntadas i Dani Franquès); i el regidor no adscrit, Alberto Moreno.

Alonso ha manifestat a Tarragona21 que el nou acord “dota d’estabilitat l’Ajuntament i garenteix inversions fonamentals per a la resta del mandat”, inversions que haurien quedat bloquejades amb un govern en minoria. Les més importants, les reformes dels espais de La Violeta (900.000 euros, amb una aportació de la Diputació) i La Portalada (500.000 euros).

“L’acord és un exemple per a Catalunya de l’important que és no tenir ajuntaments paralitzats”, ha subratllat. Alonso ha afirmat que la setmana passada va reunir el regidors del PDeCAT per parlar de pressupostos i demanar-los entrar al govern, mentre a ERC també els va fer la petició però aquesta va sorgir a la conversa mentre es parlava de pressupostos. ERC va declinar entrar a governar i el PDeCAT ja tenia decidit fer-ho.

L’Ajuntament preveu que al mes de març es coneguin les xifres de superàvit municipal de 2017, que podria moures al voltant d’un milió i mig d’euros. Amb aquests diners asssegurats, a partir d’aleshores es podria aprovar via plenari un modificatiu de crèdit per abordar les dues obres, que podrien iniciar-se al setembre.

A seu torn, el cap del PDeCAT, Pere Gomés, ha manifestat al Diari Més que havia intentat un govern alternatiu, però en veure que no se’n sortia, ha apostat perquè l’Ajuntament retorni a l’estabilitat: “Altafulla té molts projectes que no tiraran endavant sense una majoria”, ha dit Gomés. La posició d’EINA (ERC) feia que els pressupostos municipals de 2018 estessin a l’aire i l’alcalde havia anunciat que si això era així se sotmetria a una moció d conaifnça.

El nou cartipàs municipal queda distribuït de la següent manera:

Fèlix Alonso Cantorné

Alcaldia, Administració Pública i Seguretat

Pere Gomés Miquel

Primer Tinent d’Alcalde i Hisenda

Montse Castellarnau Vicente

Segona Tinent d’Alcalde, Medi Ambient, Participació Ciutadana, Cultura i Festes

Jaume Sànchez Hernàndez

Tercer Tinent d’Alcalde, Activitat Física, Esport, Educació, Turisme, Comerç i Consum

Marisa Méndez-Vigo

Regidora d’Urbanisme, Via Pública i Polítiques de Gènere

Michael Preuss

Regidor de Serveis, Protecció Civil i Salut

Xavier Rofas Gassulla

Regidor de Mitjans de Comunicació, Joventut, Acció Social i Gent Gran

La Comissió d’Hisenda i la Comissió Especial de Comptes serà presidida per Pere Gomés Miquel, que substitueix a Marisa Méndez-Vigo.

El Consell Sectorial d’Acció Social i Gent Gran serà presidida per Xavier Rofas Gassulla, que substitueix a Michael Preuss.

Marisa Méndez-Vigo manté la presidència del Consell Sectorial de Polítiques de Gènere, així com Montse Castellarnau Vicente manté la presidència del Consell Sectorial de Cultura i Festes.