.

Albert Abelló, candidat de CiU, aplaudit en la seva entrada al Metropol. Foto: Tarragona21

Albert Abelló, candidat de CiU, aplaudit en la seva entrada al Metropol. Foto: Tarragona21

L’alcaldable de CiU a Tarragona, Albert Abelló, ha presentat les principals línies programàtiques per tal d’accedir a l’alcaldia el proper 24 de maig. Ho ha fet amb un marcat to econòmic i posant tot l’èmfasi en la “recuperació” d’una ciutat que considera “atontada econòmicament”. Abelló ha pronunciat el seu discurs, precedit per les paraules d’Antoni Vives, en un Teatre Metropol ple de gom a gom. Ple de gent i amb només una sola estelada. Una escenografia –amb la senyera, la bandera de Tarragona i la de la Unió Europea– que no ha desentonat pas amb el discurs de l’alcaldable de CiU a Tarragona, el qual ha obviat afrontar la qüestió sobiranista malgrat que el seu partit a Barcelona plantegi les municipals del 24-M com el preludi del 27-S.

En la seva diagnosi, Abelló basa la reactivació de la ciutat en el que ha definit com els cinc punts d’un “pla de xoc per combatre l’atur a Tarragona”. Les cinc mesures comencen per instaurar una finestreta única (“finestra-empresa”) i facilitar els tràmits a tota petita, mitjana i gran empresa que es vulgui desenvolupar a Tarragona.

Els següens quatre punts passen per la subvenció o línies d’ajuts a l’emprenedoria: la injecció directa de 1.000 euros per a les empreses que contractin persones majors de 45 anys i que portin més de dos anys a l’atur (i, per tant, ja hagin deixat de percebre qualsevol mena d’ajuda). Segons els càlculs d’Abelló, dels 12.000 aturats que hi ha a dia d’avui a Tarragona, “4.000 es troben en aquesta situació”.

El tercer punt vol facilitar la incorporació de joves autònoms que es donen per primer cop d’alta d’activitat a la Seguretat Social subvencionant-los al complert els primers sis mesos de la quota i bonificant-los el 50% de la quota dels següents sis mesos.

El quart punt del pla de xoc del programa convergent contempla partides d’un màxim de 10.000 euros per a la reforma o instal·lació de nou comerç a la ciutat: “Estic cansat de veure cartells de Es ven o Es traspassa“, ha etzivat Abelló. Per últim, CiU es compromet a donar llicències d’activitat a cost zero per a les noves empreses que s’instal·lin a Tarragona si arriben al govern.

Presència del món econòmic

A la conferència de ciutat pronunciada per Albert Abelló no hi han faltat els representants del teixit econòmic de la ciutat: el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu; la directora general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Teresa Pallarès; el president del Gimnàstic, Josep Maria Andreu o el president de la Cambra de Comerç, Andreu Suriol. Tampoc hi han faltat destacats dirigents de la federació convergent, com el diputat a Madrid Jordi Sendra; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan o el vicepresident de la Diputació i regidor de Tarragona, Albert Vallvé.

Els representants del ‘sobiranisme tarragoní’, Rosa Maria Codines (Òmnium) i Albert Cortès (ANC), també han estat presents a l’acte, a l’espera que CiU s’adhereixi al full de ruta marcat per aquestes dues entitats en vistes al 24-M.

No s’han volgut perdre la posada en escena en aquest acte públic els familiars més directes d’Abelló, com la seva dona, els seus dos fills i els seus pares.