.

Cablejat aeri al Serrallo. Foto: Cedida

Cablejat aeri al Serrallo. Foto: Cedida

El Portaveu del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha retret aquest dimecres a l’equip de govern (PSC-PP) “l’absoluta manca de voluntat política” per eliminar el cablejat aeri del Serrallo, una de les reivindicacions històriques dels veïns i veïnes del barri marítim de Tarragona. “És la segona vegada que aquest projecte compta amb una partida pressupostària per dur-lo a terme i, per segon cop, l’equip de govern continua immòbil”, ha denunciat Abelló.

El Portaveu de CDC ha recordat que el plenari municipal del passat setembre va aprovar per unanimitat la moció de CDC per reordenar el cablejat aeri del Serrallo i ha assenyalat que actualment hi ha una partida pressupostària de 19.000 euros per redactar el projecte. “No podem permetre que torni a passar el mateix que va passar l’any 2013, quan es comptava amb una partida de 112.000 euros i, finalment, per motius que encara desconeixem, l’equip de govern socialista no va fer res”, ha manifestat Abelló.

“De les façanes dels carrers interiors del Serrallo pengen desenes de cables elèctrics que van d’una banda a l’altra dels carrers, són línies de baixa tensió que, més enllà de la mala imatge, constitueixen un perill per la integritat física de les persones”, ha explicat el Portaveu de CDC, que ha assenyalat que, en cas d’emergència, “aquest cablejat dificulta, i en diversos casos impedeix, l’accés als habitatges per part dels efectius d’emergència”. “També són molts els punts en els quals, a causa de la pluja, es produeixen espurnes que provoquen talls de llum i poden originar incendis”, ha afegit Abelló.

El Portaveu de CDC exigeix a l’equip de govern que iniciï el més aviat possible els treballs per fer realitat aquesta reivindicació històrica. La proposta aprovada ara fa gairebé un any consisteix en redactar el projecte de reordenació del cablejat aeri mitjançant el seu grapat en façana i el pas soterrat en els creuaments de carrer. “Tenim una partia específica per fer-ho i l’equip de govern no ha mogut ni un dit”, ha lamentat Abelló.