.

Instantània de l'acte d'inauguració d'Abacus a Tarragona. Foto: Cedida

Instantània de l’acte d’inauguració d’Abacus a Tarragona. Foto: Cedida

Aquest dimecres al vespre, Abacus ha inaugurat la nova llibreria de la botiga de Tarragona amb un acte que ha reunit representants de la cooperativa, de la vida institucional i associativa de la ciutat i de la seva cultura popular.

Aquesta botiga s’ha remodelat a fons per potenciar l’espai dedicat als llibres en un procés de transformació que va iniciar-se fa més d’un any amb la renovació de l’Espai Abacus al carrer Còrsega de Barcelona i que, durant el 2023, afecta un total de 20 botigues més arreu del país, com és el cas de Reus, Lleida, Cornellà, centre comercial Aqua (València), Sabadell, Mataró, Figueres, Terrassa, Vilafranca, Manresa, Olot, València, Igualada, Sant Boi, Sant Cugat, Vic i L’Illa Diagonal, Fabra i Puig, Sants i Urquinaona a la ciutat de Barcelona.

L’aposta d’Abacus pel món del llibre no només inclou la reforma d’aquests espais, sinó també la formació contínua d’equips de llibreters especialitzats, amb àmplia experiència i coneixement, tant de les novetats editorials com dels títols de fons, per facilitar als socis consumidors les millors recomanacions. Una altra de les claus en la nova estratègia de llibreries és la cura d’un fons de 150.000 títols i la millora del servei, que garanteix l’enviament dels llibres en estoc en un període de 24-48 hores al domicili o a través del sistema “cilck&collect” a l’establiment Abacus escollit.

A l’acte d’inauguració, el director general d’Abacus, Oriol Soler, ha afirmat que “en un món on la competència és cada cop més global i la pluralitat es veu amenaçada perquè la distribució de continguts està cada cop en menys mans, des d’Abacus seguim apostant per la fórmula revolucionària dels nostres fundadors: una empresa propietat de la gent que, des dels valors de cooperativisme, crea i distribueix continguts i productes de qualitat per a nens, famílies i per la comunitat educativa”.

El director general d'Abacus, Oriol Soler, i la directora d'Abacus Tarragona, Mònica Pascual, reben l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, a l'entrada de l'establiment. Foto: Cedida

El director general d’Abacus, Oriol Soler, i la directora d’Abacus Tarragona, Mònica Pascual, reben l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, a l’entrada de l’establiment. Foto: Cedida

Al seu torn, l’alcalde Tarragona, Rubén Viñuales, ha agraït a Abacus “aquest gran compromís històric amb l’educació i la cultura i amb la ciutat de Tarragona”.  Finalment, Mònica Pascual, directora d’Abacus Tarragona, ha dit que “Abacus és un espai de trobada de tota la gent que estimem els llibres i volem ser referents culturals al servei de particulars, dels socis i clients; però també i sobretot de les escoles, de les biblioteques, de les institucions i de tot el teixit cultural i social de la ciutat. Perquè entenem que la cultura i l’educació són motors imprescindibles de transformació social per construir un país i un món millors”.

L’acte ha comptat amb la participació de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, que ha fet una actuació dins de la mateixa botiga, i també amb l’actuació musical de l’Stromboli Jazz Trio.