.

.

TOTS 21


Imatge d'un pis en lloguer. Foto eljurista.cat

Imatge d'un pis en lloguer. Foto eljurista.cat

El preu de l’habitatge de segona mà va baixar el 9 % a Catalunya l’últim any, segons dades d’habitaclia.com, el portal immobiliari de referència a Catalunya, amb més 120.000 anuncis d’immobles a la venda i lloguer de tot el país. El preu mitjà per metre quadrat es va situar en 2.314 €. L’últim trimestre del 2013, els preus amb prou feines es van moure, descendint un tímid 1 %. A Tarragona en canvi van pujar mig punt.

Municipis i comarques de Catalunya

L’any passat, la caiguda del preu de l’habitatge es va accentuar en les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona: un 4 %, a l’Hospitalet de Llobregat; un 10 %, a Badalona; un 12 %, a Sabadell; un 16 %, a Mataró; i un 13 %, a Terrassa.

A la ciutat de Girona, els preus de l’habitatge van caure un 9 % i a la capital de l’Alt Empordà, Figueres, un 11 %. A Lloret de Mar i Platja d’Aro, els preus de l’habitatge van baixar un 2 %.

A Tarragona, els preus van pujar mig punt i a Lleida, la caiguda va ser del 13 %, els últims dotze mesos.

El 2013, els preus de venda d’habitatge també van baixar més a les comarques limítrofs amb el Barcelonès. En aquesta, el preu de l’habitatge va baixar un 4 %. Al Maresme, un 18 %; al Vallès Occidental, un 14 %, i al Baix Llobregat, un 10 %.

Pots veure les estadístiques de variació -en aquest enllaç-