.

El conseller de Salut ha visitat avui l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Foto: Cedida

Els passos inicials per a la construcció del futur parc sanitari de Joan XXIII afronten la seva recta final i es preveu que l’edifici pont, el que connectarà l’hospital actual i les Urgències amb l’edifici principal futur, entri en funcionament durant aquest segon trimestre d’any. Això suposarà el punt d’inflexió previ per afrontar l’objectiu d’adjudicar el nou edifici principal a finals d’any.

L’edifici pont acollirà la sala d’espera d’Urgències, el triatge i el control de seguretat. Tan bon punt s’enllesteixi aquest tram d’obres, arrencaran els treballs a la sala d’espera, sense que això generi cap greuge en l’activitat a Urgències.


Altres notícies:


El conseller de Salut, Manel Balcells ha visitat aquesta tarda l’edifici pont, l’equipament que centralitza el gran gruix d’un projecte a gran escala que va engegar-se el 2022. Segons Salut, “l’ampliació de Joan XXIII protagonitza l’aposta sanitària més ambiciosa de la història del Camp de Tarragona i no ha evitat, però, que l’activitat assistencial continuï sense experimentar cap aturada parcial del servei”.

Entre altres treballs paral·lels, s’està reordenant l’àrea materno-infantil per concentrar el servei en la quarta planta, incloent-hi l’hospital de dia pediàtric per a tractaments de llarga durada destinat a pacients que no requereixen d’hospitalització. A banda, l’àrea d’hospitalització obstetrícia estarà operativa el trimestre vinent com a pas necessari per reubicar els pacients de Pediatria i iniciar les obres dels nous paritoris.

El Govern referma així el seu compromís amb una reforma que dotarà la instal·lació de 82.000 m², 76.000 d’ells assistencials.

Tal com destaca el conseller de Salut, Manel Balcells, “el projecte i la inversió pública més important mai feta al Camp de Tarragona continua. Estem satisfets de veure que l’obra compleix el calendari en una ferma aposta pel sistema públic de salut, per la qualitat assistencial i per un hospital de referència al territori que ha de donar suport al conjunt d’hospitals de la demarcació.”