.

Una imatge de l'acte 'Recerca del temple d'Agusut'

Una imatge de l'acte 'Recerca del temple d'Agusut'

Any rere any, Auriga Serveis Culturals participa en un viatge al passat a través del festival romà de Tarragona, Tàrraco Viva. Tot un seguit d’activitats relacionades amb la cultura i religió romanes, per tal que petits i grans experimentin d’una manera diferent la vida de l’antiga civilització mediterrània.

Tàrraco Viva i Auriga SC s’uneixen per difondre la cultura i el patrimoni tarragoní i ho fan possible gràcies al desenvolupament de projectes educatius com ara itineraris, tallers o lectures dramatitzades. Aquest any, i 2000 anys després de la mort d’August, Auriga SC celebra el seu aniversari amb A la recerca del Temple d’August, un itinerari dinamitzat i conduit per un educador, que reconstrueix les principals hipòtesis d’investigació que s’han dut a terme en els últims any al temple de l’emperador romà. Es tracta d’una manera divertida per conèixer un dels principals edificis de la ciutat de Tàrraco.

Tessellatum, un taller de mosaics romans

Tessellatum, un taller de mosaics romans

Els més petits de la casa també tenen cabuda al festival. A través de Tessellatum, un taller de mosaics romans, nens i nenes poden realitzar una còpia dels mosaics romans que s’han conservat a Tarragona per conèixer el patrimoni.

Auriga SC també ens endinsa en el món de la religió romana amb una visita treatralitzada del mite d’Hipòlit i Fedra, a partir de les obres d’Eurípedes i Sèneca. L’activitat, conduïda per 5 actors que donen vida a les escenes que apareixen representades al sarcòfag, vol ser un diàleg entre els textos clàssics i la peça arqueològica.

I, a més, el comercial de Tàrraco Tiberius Claudius Amiantus explicarà de primera mà com era el comerç del vi en època romana i quines característiques i perills tenia la navegació pel Mare Nostrum. Una activitat destinada especialment per tots aquells amants del vi, amb col·laboració amb el Museu del Port.

Tiberius Claudius Amiantus explica de primera mà com era el comerç del vi en època romana

Tiberius Claudius Amiantus explica de primera mà com era el comerç del vi en època romana

Una sèrie d’activitats didàctiques que aconsegueixen un equilibri entre el rigor conceptual i una presentació comprensiva i lúdica, adaptades a les necessitats dels diferents públics. Passió, rigor, innovació i qualitat son els valors que caracteritzen aquesta petita empresa nascuda per ajudar a la difondre la cultura i les tradicions tarragonines.

Podeu consultar quan es realitzen aquests actes i tota la programació en –aquest enllaç-

/* JS para menú plegable móvil Divi */