.

.

TOTS 21

L’Estadi d’Atletisme de l’Anella Olímpica, recentment homologada, amb el barri de Camp Clar de fons. Foto: David Aymerich.

Avui dimecres falten cent dies per a l’inici dels Jocs Mediterranis. L’Anella Mediterrània de Campclar serà el gran llegat visible que deixarà a la ciutat i al territori els Jocs. Expliquem en deu claus com és.

1. L’Estadi d’Atletisme de l’Anella Olímpica dels XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona està homologat internacionalment per la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) . És una de les poques instal·lacions homologades que existeixen a Espanya i una de les 3 que només hi ha a Catalunya.

Perspectiva del llac de l’Anella Olímpica, el qual serà navegable amb barquetes. Foto: Tarragona21.

2. Estalvi, reciclatge i eficiència són els tres pilars fonamentals sobre els quals es va dissenyar l’Estadi d’Atletisme. Reciclatge encapçalat pel material utilitzat pel disseny de les grades que atorguen a l’espai una condició moderna i funcional tant en la seva distribució com en l’ocupació dels espais buits, ja que la part inferior de les grades, més enllà d’acollir els pertinents vestuaris, també té ubicada l’estructura climatitzadora per a tot el complex.

3. S’ha incrementat la il·luminació del complex. Actualment la Pista d’Atletisme compta amb 24 focus ubicats a 36 metres d’alçada, a més d’unes prestacions òptimes com la ubicació d’un cronòmetre elèctric sota la pista principal, la complementació d’una pista d’entrenament interior de 60 metres de llargada, així com un vestuari pels jutges, quatre vestuaris pels esportistes i un pel personal mèdic (tots ells completament climatitzats).

El Palau d’Esports, amb un rètol predominant de la direcció de les diferents instal·lacions. Foto: David Aymerich.

4. El Palau d’Esports, la joia de la corona, es caracteritza principalment pel seu aforament, que s’aproparà a les 5.000 localitats durant l’organització dels Jocs Mediterranis gràcies a una accessibilitat total amb i sense escales, ja que l’estadi és un emplaçament construït a mitja alçada amb aquest propòsit.

5. Una edificació, el Palau d’Esports, que també destaca per la seva teulada de ceràmica aïllant, així com una arquitectura exterior en la qual es poden apreciar unes distintives tires laterals i verticals ubicades de forma “desordenada” per donar el pas a la llum natural en qualsevol moment del dia.

Expositor i mostra del ecosistema que forma part de l’Anella Olímpica dels XVIII Jocs Mediterranis. Foto: Tarragona21.

6. El conjunt que envolta les instal·lacions principals de l’Anella Olímpica conté una sèrie de camins que arriben a la gens menyspreable extensió de cinc quilòmetres i 200 metres en la seva totalitat. Un espai complementat per un ecosistema mediterrani de gairebé 3.500 arbres gràcies al reciclatge de la terra d’unes antigues hortes que hi havia antigament a la Pista d’Atletisme.

7. En aquest annex hi ha el llac de l’Anella Olímpica. Un embassament ecològic que es nodreix a nivell hidrològic gràcies a l’arquitectura dels terrenys i el bon sanejament de l’aigua de la pluja i els regadius, la qual resta emmagatzemada en aquest nínxol artificial.

Vista del pavelló i poliesportiu municipal de Camp Clar ubicat actualment entre les instal·lacions de l’Anella olímpica. Foto: David Aymerich.

8. Gràcies a la utilitat com a dipòsit del llac –el qual té una capacitat de 12.300 metres cúbics per poder navegar en barqueta i gaudir de la fauna local– l’ecosistema de l’Anella Olímpica també disposa d’un sistema de rec eficient que es veu complementat per un enllumenat de baix consum i regulable a nivell individual segons les necessitats.

9. Per l’assistència dels espectadors als diferents esdeveniments, proves i competicions dels Jocs Mediterranis, el complex està dotat amb un pàrquing gratuït de 1.500 places, al qual es podrà accedir des d’una carretera de nova construcció que s’ubicarà en l’extensió del carrer Riu Ciurana del barri de Camp Clar de Tarragona.

Imatge de la construcció de la piscina olímpica. Foto: Traragona 2018

10. Actualment s’està completant la construcció de la Piscina Olímpica, seu de les proves de natació i waterpolo, la qual tindrà una distància de 52 metres, una capacitat permanent de 800 places pels espectadors i un total de 1500 localitats durant la celebració de Tarragona 2018. L’entorn també té un camp de rugbi.

L’espectacle està servit, des del 22 de juny fins l’1 de juliol Tarragona acollirà una cita olímpica única amb unes instal·lacions de luxe, gran qualitat, homologació i perfectes condicions. A quatre mesos i 100 dies, l’Anella Olímpica calenta motors amb les seves instal·lacions gairebé finalitzades pels XVIII Jocs Mediterranis.

David Aymerich