.

Detall de la llacuna del Garxal. Foto: viulebre.com

La llacuna del Garxal, al Delta de l’Ebre, ha estat escollida per la Guía Repsol com a representant de Catalunya per optar a ser “El Millor Racó 2014”, juntament amb uns altres 16 enclavaments repartits per la geografia espanyola.

I és que, per tercer any consecutiu, Guía Repsol, a través del seu concurs digital “El Millor Racó”, torna a descobrir llocs absolutament únics pel seu paisatge, estètica o originalitat que esquitxen el territori espanyol. Amb aquesta iniciativa, Repsol mostra el seu suport al turisme nacional com a motor econòmic i social fonamental per al nostre país. L’any passat va ser Siurana qui va ser nominat i va optar al premi final.

La llacuna del Garxal competirà contra els altres 16 racons, seleccionats per la Guía Repsol, que representen la resta de comunitats autònomes. Els emplaçaments han estat escollits pel seu interès natural, patrimonial o històric i perquè són desconeguts per a la majoria dels viatgers. Aquesta selecció fa palesa la important diversitat i riquesa turística del nostre país.

L’espai conegut com el Garxal es troba a l’esquerra de la desembocadura actual de l’Ebre. Té una superfície és d’unes 280 hectàrees. Es tracta d’una llacuna molt poc profunda i en plena formació, amb un gran dinamisme. El seu origen és ben recent. Data de mitjan segle XX, quan es va obrir l’actual gola durant un temporal substituint la fins aleshores gola Nord.

A partir d’aquest moment, comença la fase de votacions, en la qual els internautes poden votar entre els 17 llocs seleccionats fins al 26 d’agost, data en què es donaran a conèixer les dues localitats finalistes. El 16 de setembre es proclamarà el racó guanyador, és a dir, el lloc que més suport hagi rebut per part dels usuaris.

L’emplaçament que s’emporti la victòria rebrà el reconeixement de la Guía Repsol. Es lliurarà una placa commemorativa a l’alcalde del municipi, que l’acreditarà com “El Millor Racó 2014” i es crearan continguts exclusius de l’emplaçament a Guiarepsol.com.

Per votar en el concurs cal accedir al web: http://elmejorrincon.guiarepsol.com. Cadascun dels 17 racons seleccionats disposa d’àmplia informació per conèixer-los al detall.

Accediu al web per poder votar en aquest enllaç.