El plenari d’aquest divendres també ha aprovat una moció perquè el consistori imposi multes als propietaris d’immobles i pisos desocupats, seguint l’exemple d’altres ciutats catalanes com Terrassa, Sabadell o Mollet. Les multes bascularan entre 3.000 i 900.000 euros.
ICV-EUiA ha assumit aquesta moció presentada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a la que s’ha sumat de forma conjunta el PSC i que ha quedat aprovada amb 19 vots a favor per part d’ICV-EUiA, PSC i CiU i les 17 abstencions del PP.
D’aquesta manera l’equip de govern preveu enllestir la normativa que permeti executar la Llei del dret a l’habitatge aprovada el 2011, segons ha explicat el tinent d’alcalde d’Habitatge, Xavier Tarrés. qui considera que “cal treballar per minorar l’exclusió social residencial”. Arga Sentís, d’ICV-EUiA ha criticat que avui en dia “és absurd que hi hagi pisos buits quan hi ha gent sense casa perquè els bancs els guardin perquè pugi el preu i seguir especulant” recordant que “els bancs han estat rescatats amb diners públics”.
La legislació determina que un pis es considera buit quan està deshabitat durant més de dos anys, i ara l’Ajuntament analitza quin és el millor mecanisme per poder aplicar les sancions. L’objectiu del consistori tarragoní és destinar el parc de pisos buits que són propietat d’entitats financeres al mercat de lloguer social. Un cop aprovada la moció s’han sentit aplaudiments per part de membres de la PAH presents al plenari.
Aprovades les mocions reclamant el deute a la Generalitat
El consistori ha aprovat altres mocions presentades aquest divendres al plenari. És el cas de la presentada pel PSC on s’insta al Govern de la Generalitat a pagar el deute que té amb les escoles municipals de música de Catalunya corresponents encara al curs 2011-12. “El no pagament d’aquest deute assumit per la Generalitat comporta l’ofegament econòmic d’unes escoles municipals que han donat un gran resultat a l’hora d’estendre el coneixement i cultura musical dels més joves. No ens podem permetre com a país aquest despropòsit que llançaria per terra dècades de bona feina.” ha reclamat la consellera de Patrimoni Carme Crespo reiterant paraules dites anteriorment per la de cultura Begoña Floria. Ha quedat aprovada amb els vots a favor de tots els grups.
En la mateixa línia la moció presentada pe ICV-EUiA que reclama el compliment dels compromisos de la Generalitat amb els Ajuntaments mitjançant el Fons de Cooperació Local, el Govern català deu quasi 13 milions a l’Ajuntament de Tarragona, i que ha quedat aprovada per unanimitat.
També una contra la retirada de la T10 i una per millor senyalística
També ha rebut vots en positiu la presentada per CiU instant a que es millori la senyalística a les autopistes “per afavorit una ciutat Patrimonial com Tarragona” ha defensat Victòria Forns, i també per unanimitat la moció presentada per ICV-EUiA en que es reclama l’anul·lació de les mesures que s’han pres contra la utilització de la T-10 en els mesos d’estiu. La moció exigeix, entre d’altres coses, “instar que s’anul·li la restricció aprovada pel que fa als títols T-10 i T- 10/30”, i també “instar el Govern de la Generalitat que exigeixi als operadors que compleixen les condicions estipulades i concretament les referents a puntualitat, freqüència i informació clara als usuaris tant a les parades d’autobús com als punts d’informació i que, si s’escau, imposi les sancions que corresponguin” ha defensat la portaveu del grup, Arga Sentís.
Per la seva part CiU ha comentat que els Serveis Territorials “s’han compromès a donar una solució” i la socialista Begoña Floria ha dit que “tot i que l’impacte a Tarragona és menor, ja que dels 25 mil usuaris afecta 1200 tarragonins, creiem que si perjudica a altres municipis cal donar suport i votem a favor”.
Contra l’avortament i a favor d’una consulta ‘legal’
També ha quedat aprovada una moció conjunta presentada per ICV-EUiA i el PSC que sol·licita al Govern de l’Estat la retirada del projecte de la nova llei de l’avortament del PP i la del PSC a favor d’una consulta ‘legal’ pel dret a decidir dels catalans que tan sols ha obtingut el vot en contra per part del PP.
Finalment el plenari també ha aprovat per unanimitat dues demandes molt esperades per dos centres escolars de la ciutat, com són d’una banda la de posar a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya part d’un solar adjacent a l’escola Cèsar August per a l’ampliació del seu espai educatiu; després del canvi urbanístic dut a terme en aquest solar amb l’aprovació del POUM. I per altra banda la cessió a la Generalitat de Catalunya del solar acordat per a la construcció de l’escola de l’Arrabassada. La finca a cedir té 6000 mts2 i està situada entre els carrers Mercè Rodoreda i Narcís Oller del barri de la Vall de l’Arrabassada i correspon a la construcció de l’escola definitiva, en substitució de l’actual en mòduls prefabricats i situada a la zona dels Cossis.
-Adrià Recasens-